Philips van Almonde, wat weet u van hem?

Cultuurweb Brielle

Details

Woensdag 18 april 2018 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Sint Catharijnehof
Brielle, Nederland

Op 18 april kunt u erachter komen wie hij was en wat zijn relatie tot de stad Brielle was, tijdens een bijzondere avond in de Sint-Catharijnekerk.

Een korte inleiding wordt gegeven door de voorzitter van het Brielse Erfgoedgilde Willem Delwel. Hij zal het verband leggen tussen de zee-officieren van toen en met de relatie daarmee tot het heden.

Als tweede spreker zal Aart van der Houwen van het Streekarchief Voorne-Putten het ‘hoe en het wat’ van de graftombe bespreken.

Als derde spreker zal de historicus en specialist maritieme geschedenis Dr. Ronald Prud’homme van Reine uitvoerig ingaan op het leven en werken van Philips van Almonde.

Rondom het geheel zal een muziektrio passende muziekstukken uit de barok ten gehore brengen.

Het muziektrio bestaat uit drie talentvolle studenten van het Rotterdams Conservatorium, bestaande uit Matthijs Breukhoven die het kistorgel zal laten klinken, Nelline van Lier bespeelt de fluit waarnaast sopraan Marleen van Oss prachtige liederen ten gehore zal brengen.

Na afloop kunt u vanzelfsprekend onder het genot van een drankje en een hapje bijpraten. Nu weet u intussen ‘alles’ over onze Brielse admiraal Philips van Almonde!

 

18 april 2018, 20.00 uur

Sint-Catharijnekerk, Brielle

Waar
Brielle

Over de organisator

Cultuurweb Brielle
Cultuurweb Brielle is al jaren hét platform voor kunst en cultuur in Brielle. Doel is om inwoners en bezoekers van Brielle te informeren ...... Lees meer