Details

Woensdag 3 april 2019 van 19:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Rozemarijnstraat 42
Brielle, Nederland

Eine nacht in Venedig (J. Strauss jr.)

Een nacht in Venetië is een komische opera in drie akten van Johann Strauss jr. Het libretto is van Camillo Walzel (pseudoniem: Friedrich Zell) en Richard Genée .                                                              Omdat de vrouw van Strauss een relatie had met de directeur van theatre An der Wien vond de première op 3 oktober 1883 plaats in het  New Friedrich Wilhelm Theatre in Berlijn. De operette duurt bijna drie uur. In 1931 volgde er een aanzienlijke bewerking door Erich Wolfgang Korngold. Dit keer was er wel een optreden in Theatre an der Wien. Een tweede versie werd gemaakt door Walter Felsenstein (1954). Het origineel wordt maar zelden uitgevoerd. Het verhaal speelt zich af tijdens het carnaval in Venetië rond het midden van de 18e eeuw.

 Korte inhoud:

Hertog Guido van Urbino staat bekend als een Don Juan. Hij nodigt de senatoren van Venetië met hun vrouwen uit voor het gemaskerd bal. De heren zijn daar. Senator Delacqua brengt zijn vrouw Barbara, op wie de hertog een oogje heeft, voor een paar dagen onder in een klooster in Murano. De hertog vraagt zijn barbier Caramello om hulp. Deze slaagt er in om de gondel waarmee Barbera onderweg is naar het klooster bij de hertog te brengen. Tot schrik van de barbier heeft hij zijn geliefde Annina, de ‘zoogzuster’ van Barbera, meegenomen. Ondertussen wil Barbera met haar minnaar Enrico, de neef van haar man, op stap gaan. Tot woede van Caramello speelt Annina haar rol uitstekend. Delacqua, die graag rentmeester wil worden, stelt zijn kokkin Ciboletta voor als Barbera. Genoeg ingrediënten voor een komische opera.

Waar
Brielle
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Recreatie / ontspanning
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Welzijn Ouderen Brielle/Westvoorne
Catharina, thuis op Voorne biedt met Welzijn Ouderen ondersteuning aan ouderen in de gemeenten Brielle en Westvoorne die zelfstandig thui...... Lees meer