Details

Maandag 13 september 2021 tussen 13:30 en 14:30
Afgelopen
Dijckpotingen 10, Vierpolders
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 9 juli 2022Informatie over Balans Training:


In de lessen Balans Training gaan we aan de slag met het vergroten van de eigen balans. Dit is in de breedste zin van het woord en op allerlei gebieden, namelijk het vergroten van evenwicht, coördinatie, spierkracht, snelheid van reageren, herkennen van onveilige situaties, etc. 

 

In deze vaste groep gaan we elke week aan de slag om de eigen balans te trainen in de breedste zin van het woord. Ballen, pittenzakjes, FitLight Trainer en balans oefeningen vormen de basis van deze les. Iedereen wordt naar eigen vermogen aangesproken om de eigen balans te trainen, zodat iedereen voor zichzelf er het maximale uit kan halen. Een les op maat dus. Voor degenen die de Balans Training cursus hebben gedaan is er regelmatig de mogelijkheid om het veilig vallen te herhalen en zo meer eigen te maken en de opgedane kennis up-to-date te houden. 

 

Dit alles bedoeld om de zelfredzaamheid zo lang mogelijk in stand te houden, dan wel te vergroten. Door de grote afwisseling in oefeningen is het mogelijk te differentiëren in de lessen voor het geval iemand een oefening niet kan. Daarom is deze les zeker ook te volgen voor mensen met een beperking. 

Tijdens de lessen oefenen we regelmatig m.b.v. de fitLight Trainer ( een sportsysteem van lampen waarbij reactievermogen, coördinatie en de eigen balans getraind wordt).

 

Lekker in beweging blijven

Balans Training is voor iedereen van 60+, die in beweging wil blijven.

Kern
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Vierpolders, Zwartewaal, Nieuwenhoorn, Oudenhoorn
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Gezondheid, Sport / bewegen / spel
Wat
Workshop, cursus

Over de organisator

Sportstichting Je eigen Pad
Sportstichting Je eigen Pad verzorgd activiteiten voor alle leeftijden met en zonder beperkingen. Specifieke doelgroepen zijn jeugd en ou...... Lees meer