Tentoonstelling Gerard Sikma en Cees van der Elst

De Sjoel Brielle

Details
Zondag 10 november 2019 tussen 15:00 en 16:00
Afgelopen
Turfkade 16, Brielle
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 2 december 2019

Twee pensionado's beginnen een 2e loopbaan in de kunst!!!


Cees van der Elst (Maassluis, 43 september 1943)

Heeft in zijn werkzame periode veel getekend, ook  gecombineerd met schilderen, volgde na zijn pensionering veel workshops waaronder de vierjarige opleiding bij skvr voor verdere creatieve verdieping.

ls waarnemer, verdiept zich in het onderwerp, de opgedane indrukken vertaalt hij eerst in snelle schetsjes, waarna een zoektocht start op weg naar het eindresultaat .

Cees toont etsen, linosneden, houtsneden, zeefdrukken, pentekeningen en schilderijen.

Het  onderwerp  varieert   van landschappen tot schepen met veel constructie elementen en technische details, zowel  in grafische technieken enerzijds en Landschappen anderzijds.

De veelzijdigheid van het onderwerp is terug te vinden in verschillende technieken, waarbij de voorliefde voor grafiek kenmerkend is voor Cees zijn werk

 

Gerard Sikma (Brandwijk, 3 juni 1952) heeft altijd getekend. De laatste tien jaar heeft hij verschillende opleidingen gedaan op beeldend gebied.  Sinds enkele jaren schildert hij.

Afgelopen jaar maakte hij een serie ‘zeegezichten’. De zee heeft vele gezichten. Elke dag is het licht verschillend ten opzichte van de dag ervoor, zelfs een paar minuten kunnen het verschil uitmaken. Het licht verandert vaak in een ogenblik. Dat maakt de zee een geschikt onderwerp voor een schilderij. De zee heeft veel kunstenaars geïnspireerd en zal dat blijven doen. De zee kan bevrijdend zijn, maar ook bedreigend. De zee kan vriendelijk lijken, maar ook boosaardig.

Opening zaterdag 2 november 15:00 uur.

Daarna dagelijks geopend van 14 - 16 uur op 4,6,7,8 november en van 11 t/m 15 november

Sjoel, Turfkade 16, Brielle. Graag tot ziens! 

 

 

Kern
Brielle
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Over de organisator
De Sjoel Brielle
De Sjoel Brielle heeft nog niets over zichzelf geschreven.