Najaarswandeling in Quackjeswater

Natuurmonumenten Zuid-Hollandse eilanden

Details
Zondag 10 november 2019 tussen 07:00 en 23:00
Afgelopen
Quacksedijk
Rockanje, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 11 november 2019

 

Tijdens deze heerlijke wandeling rond het Quackjeswater op woensdag 13 november genieten we van het gevarieerde duinlandschap en haar bewoners. De natuur bereidt zich voor op de winter en aan vogels en planten is dit goed te merken. Meld je wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda

 

We lopen over onverharde paden door de uitgestrekte duinen. Op het Quackjeswater zelf dobberen al de wintergasten zoals futen, eenden en ganzen. Voor andere trekvogels zoals lijsterachtigen is dit gebied een tussenstop. Zij profiteren van de rijkdom aan bessen. Voor ons zijn het kleurige bolletjes; voor vogels zijn het ware vitaminebommetjes. En de vogels laten deze zich smaken nu ze op trek zijn. Maar ook het landschap in de omgeving van het Quackjeswater is oogstrelend met duingraslanden, vochtige valleien en hoge toppen. We beginnen om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Quackjeswater. Vandaar struinen we door het gebied, waar de gids veel over kan vertellen. Trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee!

 

Aanmelden

Als je mee wilt met deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda. De excursie start om 14.00 uur bij de Parkeerplaats van Quackjeswater, ter hoogte van Duindijk 7 in Rockanje, en duurt ongeveer twee uur. 

 

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl. 

 

 

 

Kern
Hellevoetsluis, Westvoorne
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Natuur / dieren
Wat
Presentatie, lezing, onderzoek
Over de organisator
Natuurmonumenten Zuid-Hollandse eilanden
Natuurmonumenten verzorgt o.a. excursies en biedt activiteiten aan voor (vaste) vrijwilligers... Lees meer