Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Najaarswandeling in Quackjeswater 

Tijdens deze heerlijke wandeling rond het Quackjeswater op woensdag 13 november genieten we van het gevarieerde duinlandschap en haar bewoners. De natuur bereidt zich voor op de winter en aan vogels en planten is dit goed te merken. Meld je wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda

 

We lopen over onverharde paden door de uitgestrekte duinen. Op het Quackjeswater zelf dobberen al de wintergasten zoals futen, eenden en ganzen. Voor andere trekvogels zoals lijsterachtigen is dit gebied een tussenstop. Zij profiteren van de rijkdom aan bessen. Voor ons zijn het kleurige bolletjes; voor vogels zijn het ware vitaminebommetjes. En de vogels laten deze zich smaken nu ze op trek zijn. Maar ook het landschap in de omgeving van het Quackjeswater is oogstrelend met duingraslanden, vochtige valleien en hoge toppen. We beginnen om 10.00 uur op de parkeerplaats van het Quackjeswater. Vandaar struinen we door het gebied, waar de gids veel over kan vertellen. Trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee!

 

Aanmelden

Als je mee wilt met deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda. De excursie start om 14.00 uur bij de Parkeerplaats van Quackjeswater, ter hoogte van Duindijk 7 in Rockanje, en duurt ongeveer twee uur. 

 

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl. 

 

 

 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.