Details

Zondag 8 december 2019 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Kaatsbaan 1, Brielle

Bluegrass uit de Maasstad bij FolkClub Brielle in ‘t Kont van het Paard

Kniediep in de rootstraditie en met beide benen in het nu; dat is Red Herring. Of het nu om folk, bluegrass of americana gaat, de Haringen voelen zich bij al deze stijlen even thuis. Red Herring breekt de tent af, vertelt verhalen over moord en overspel, verbaast met onnavolgbare solo's en intense meerstemmige zang en doet je misschien zelfs een traantje wegpinken.

Wat in 2012 begon als een duo van Arthur Deighton (Deighton Family Band) en Joram Peeters (o.a. Throat Wobbler Mangrove) werd al snel een trio toen Loes van Schaijk (Lucy and The Man) als gastmuzikant bijsprong op het eerste studioalbum, The Mountain Valley Sessions (2013). Toen het tweede album, Live At Volver (2014) het licht zag, was de Fiat Punto vervangen door een Renault Kangoo om plaats te bieden aan de muzikanten en alle instrumenten. Maar wie had gedacht dat er nog een vierde multi-instrumentalist in de auto paste? Paul van Vlodrop, die in het verleden het podium deelde met artiesten als Byron Berline en Vince Gill maakt Red Herring compleet. Onlangs is ook het derde album van Red Herring verschenen.

Het concert van Red Herring vindt plaats op zondag 8 december in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur

 

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via . De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

 

In januari komt een nieuw Vlaams duo, Jochems & Masure, naar Brielle. Het is een verrassing wat deze virtuoze gitaristen, ten gehore gaan brengen. Op de website www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.

Waar
Brielle
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

FolkClub Brielle
Organiseren van Folk concerten op de tweede zondag van de maand in 't Kont van het paard te Brielle.... Lees meer