Details

Zondag 23 februari 2020 van 13:30 tot 15:30 uur
Afgelopen
Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis

De Geschiedenis van de Rotterdamse haven, in relatie tot Voorne-Putten. Een lezing door Piet de Winter.

Van oktober t/m maart is Cultuurhuis Nieuwe Veste op zondagmiddag geopend en wordt er wekelijks een interessante lezing, mooie film, of leuke workshop georganiseerd!

De Maasmond kent een interessante geschiedenis. De veranderingen van het landschap door de invloed van zee en wind en de activiteiten van de mens zijn enorm. In deze lezing komen allerlei onderwerpen aan bod zoals o.a. de prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen, stormvloeden, visserij, de opkomst van de stoomschepen, geschiedenis en expansie van Rotterdam tot aan de huidige tijd.

Allerlei vragen worden beantwoord zoals: Waar komt de naam Botlek vandaan? Waarom werd het Kanaal door Voorne gegraven? Hoe komt de Coolsingel aan zijn naam. Was Shell altijd een raffinaderij in Pernis? Hoe zit het met de Holland-Amerika lijn. Was Feijenoord vroeger een eiland? Was de Goote een rivier?

Piet de Winter is stadsgids in Brielle. Daarnaast is hij gids in de haven van Rotterdam. Voor deze laatste activiteit maakt hij regelmatig met (vaak buitenlandse) bezoekers met een boot of met de bus tochten door de haven.

Waar
Hellevoetsluis
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta
Wat is jouw reden om de Bibliotheek te bezoeken?Kom je voor ontspanning of inspiratie? Voor informatie of educatie? Kom je om deel te nem...... Lees meer