Details

Maandag 13 juli 2020 van 09:30 tot 12:00 uur
Afgelopen
Dokweg
Hellevoetsluis, Nederland

De Hr. Ms. Van Bochove (A923) was een torpedo-inschietvaartuig van de Koninklijke Marine. Het schip is vernoemd naar Pieter Dirk van Bochove, hoofd inschietbedrijf der Koninklijke Marine, die voor de haven van Nieuwe Diep, in de uitoefening van zijn functie, in 1959 verongelukte.

Als werkschip was het voorzien van torpedobuizen voor het lanceren van te beproeven torpedo’s en kon Mk 8 en Mk 20 torpedo’s vuren. Latere aanpassingen maakten dat ook Mk 37 mod2 torpedo’s gevuurd konden worden. Eén van de torpedobuizen komt oorspronkelijk van de Hr.Ms. O 21 en de andere is een ex-prototype van de Dolfijn & Potvisklasse.

Nadat het schip eind 1986 uit dienst werd gesteld wegens een defecte hoofdmotor werd het door toedoen van toenmalig schipper en oprichter van de waterscoutinggroep Suanablake in Korendijk, Rob Pentland, als wachtschip in gebruik genomen.[1] Het schip wordt door de jeugdleden, als zeeverkenners, de wildevaart en de stam, gebruikt voor het houden van opkomsten en kampen.[2]

14 mei 2014 werd het schip door Commandeur H.R. Lodder formeel overgedragen aan de Stichting Scouting Korendijk.

Dit prachtige schip is gebouwd in 1962, heeft een lengte van 29,97 meter, een breedte van 5,53 meter en een diepgang van 1,82 meter.

Waar
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Nieuwenhoorn, Oudenhoorn, Vierpolders, Zwartewaal
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Recreatie / ontspanning
Wat
Evenement / feest / markt, Voorstelling / optreden

Over de organisator

Droogdok Jan Blanken
Voor jong en oud is een bezoek aan onze maritieme reparatieplaats een unieke belevenis. Waan u even terug in de tijd van de Grote Zeeheld...... Lees meer