Nieuwe Nederlanders binnen je (vrijwilligers)organisatie

Vrijwilligersacademie Voorne

Details

Donderdag 24 september 2020 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen

Nieuwe Nederlanders kom je tegen in de buurt, in je familie of vriendenkring of binnen je (vrijwilligers)organisatie. Veel van hen willen graag actief deelnemen aan onze samenleving. Veel van ons zijn van harte bereid hen te informeren, te helpen of nieuwe vriendschappen met hen aan te gaan.

In het eerste deel van deze bijeenkomst krijg je algemene informatie over diverse groepen nieuwkomers, met extra aandacht voor vluchtelingen. Hun achtergronden en bagage verschillen vaak sterk. Ook hun kennis, vaardigheden en toekomstperspectieven lopen vaak zeer uiteen. Wie zijn ze? Wat hebben ze nodig? Wat hebben ze te bieden?

In het tweede deel van de bijeenkomst bespreken we met elkaar praktische vragen die vrijwilligers kunnen tegenkomen in het contact met nieuwkomers. Wat doe je als een vluchteling bij je komt met een vraag of een brief? Hoe begeleid je als (sport)vereniging of in de buurtkamer een nieuwkomer die zich aanmeldt? Ook andere vragen uit de praktijk kunnen aan de orde komen.

Aan het eind van de bijeenkomst heb je praktische kennis die van pas komt in de communicatie, het begeleiden en samenwerken met nieuwkomers, maar ook bij het ingaan op hulpvragen en eventueel doorverwijzen.


Waar
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Nieuwenhoorn, Oudenhoorn, Vierpolders, Zwartewaal
Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Kunst / cultuur, Ontmoeten
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Vrijwilligersacademie Voorne
Vrijwilligersacademie Voorne is ontstaan uit een project samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH. En organ...... Lees meer