Details

Woensdag 1 december 2021 tussen 18:30 en 22:00
Over 6 weken
Burg Letteweg 30, Oostvoorne
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 22 december 2021

De gemeenten op Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot gedeelte van de volwassen bevolking in Nederland kan ooit te maken krijgen met psychische problemen. Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je de EHBO-koffer. Maar wat doet u als een deelnemer aan sportclub, scouting of andere organisatie of een bezoeker aan het gemeentehuis een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

Meerdere organisaties hebben aan onze gemeenten laten weten behoefte te hebben aan kennis van psychische problemen*. Daarom bieden de drie gemeenten u een cursus  van vier dagdelen aan, om u te leren hoe u signalen van psychische problemen kunt herkennen en mensen kan ondersteunen!

Programma
In de internationaal erkende cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen bij jongeren (12-25 jaar). Je leert de signalen van psychische problemen bij jongeren beter te herkennen en je oefent hoe je het gesprek met een jongere aan kunt gaan. Ook weet je na de cursus hoe je de juiste hulpdiensten kunt inschakelen als een jongere in een crisis verkeert.
Je ontvangt een handboek en maakt gebruik van een aanvullende e-learning.

Om het certificaat MHFA te behalen en als ‘first responder MHFA’ te worden geregistreerd is het nodig alle bijeenkomsten bij te wonen. Let op: De eerste bijeenkomst bijwonen is vereist om de rest van de bijeenkomsten in dezelfde groep te kunnen volgen.

INFORMATIE                                      INSCHRIJVEN 

Kern
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Gezondheid, Kind / jeugd / jongeren
Wat
Workshop, cursus

Over de organisator

Vrijwilligersacademie Voorne
Vrijwilligersacademie Voorne is een samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH. De academie is een fysieke en...... Lees meer