Details

Woensdag 25 mei 2022 van 18:00 tot 21:30 uur
Afgelopen

Als een jongere tijdens het sporten een blessure oploopt of bevangen wordt door de hitte, dan weet je welke eerste hulp je moet verlenen. Maar wat doe je als je zoon of dochter, een leerling of een lid van de sportclub of scouting tekenen van een eetstoornis laat zien, zichzelf beschadigt of suïcidale uitspraken doet?

Wist je dat ruim een derde van de Nederlandse jongeren slaapproblemen of last van stress heeft die tot psychische problemen kunnen leiden? Leer hoe je een jongere kunt ondersteunen! De cursus is voor professionals en vrijwilligers die met jongeren te maken hebben.

Datums, tijd en locatie
De cursus is verdeeld over 4 dagdelen van 3,5 uur.
Datums: Woensdagen 25 mei, 1 juni, 8 juni en 15 juni 2022
Tijd: 18.00 – 21.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 3221 AL Hellevoetsluis. Ruimte: de Ruijterzaal. Parkeren is gratis achter het gemeentehuis.

Programma
In de internationaal erkende cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen bij jongeren (12-25 jaar). Je leert de signalen van psychische problemen bij jongeren beter te herkennen en je oefent hoe je het gesprek met een jongere aan kunt gaan. Ook weet je na de cursus hoe je de juiste hulpdiensten kunt inschakelen als een jongere in een crisis verkeert.

Je ontvangt een handboek en maakt gebruik van een aanvullende e-learning.
Om het certificaat MHFA te behalen en als ‘first responder MHFA’ te worden geregistreerd is het nodig alle bijeenkomsten bij te wonen. Let op: De eerste bijeenkomst bijwonen is vereist om de rest van de bijeenkomsten in dezelfde groep te kunnen volgen.
Zie http://mhfa.develop.jbwd.nl/youth-mhfa voor meer informatie.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden (vanaf 18 jaar) via onderstaande link. Maximaal 16 deelnemers per groep.

NB Bij het aanmelden hoef je geen factuurgegevens in te vullen.

SCHRIJF JE IN

Waar
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Nieuwenhoorn, Oudenhoorn, Vierpolders, Zwartewaal
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Gezondheid
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Vrijwilligersacademie Voorne
Vrijwilligersacademie Voorne is ontstaan uit een project samenwerking tussen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting PUSH. En organ...... Lees meer