Details

Zaterdag 14 mei 2022 tussen 15:00 en 16:00
Afgelopen
Sloepenloods
Maarland Noordzijde, Brielle, Nederland

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de torpedisten Brielle verlieten.

0p 14 en 15 mei zijn de torpedisten echter terug. U kunt ze vanaf 15 uur ontmoeten bij de sloepenloods aan het Maarland. Daar arriveren de kapiteins Van Houtum en Fabius en torpedist Feenstra per sloep en vertellen ze hoogstpersoonlijk over hun gevaarlijke werk, want bij het leggen van zeemijnen kwam menig torpedist om het leven.

De aankomst van de torpedisten wordt muzikaal begeleid door het muziekkorps Libertatis dat destijds banden had met het muziekkorps Sempre Cressendo van de Torpedisten. Na een kort theaterstuk openen de heren een historische-fototentoonstelling over het Brielse korps torpedisten.  Extra informatie over het korps en de foto’s zijn te lezen via de  qr-codes bij de foto’s. Bovendien kunt u na afloop onder leiding van twee torpedisten een wandeling maken langs plekken die met het korps te maken hebben. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Nettie, het voormalige officiers- en opleidingsschip dat korte tijd Brielle aandoet en bij de sloepenloods afgemeerd zal liggen.. Het torpedistenweekend is een initiatief van Marianne de Bruyn Stolk en van de Vereniging Maarland Bewoners en kreeg financiële steun van de gemeente in het kader van het jubileumjaar ‘Brielle 450 jaar Eersteling der Vrijheid’.

De fototentoonstelling blijft t/m September te bezichtigen op het grasveld voor de sloepenloods op het Maarland. 

Meer info op: www.verenigingmaarlandbewoners.nl onder het menu Brielle 2022.


Kern
Brielle
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waarover
Kunst / cultuur, Recreatie / ontspanning
Wat
Presentatie, lezing, onderzoek, Tentoonstelling

Over de organisator

Vereniging Maarland-Bewoners
Vereniging voor bewoners (en omwonenden) van de straten Maarland Zuidzijde en Maarland Noordzijde in de stad Brielle.De vereniging heeft ...... Lees meer