Details

Maandag 3 oktober 2022 van 09:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Dokweg 5, Hellevoetsluis
Op 3 oktober is het zover, dan zal de Aquila het dok binnenvaren en droog gezet worden. Het schip zak tot 17 oktober in het dok verblijven zodat de eigenaren alle gelegenheid hebben om het schip weer op en top te maken.
De Aquila is een verbouwde kotter van 22 meter lang en 5,90 meter breed. Het schip beschikt over een ruim gastenverblijf. Dit is de centrale ruimte van het schip waar ruim 12 personen kunnen vertoeven. Deze ruimte is o.a. ingericht met drie ruime banken, stoelen, tafels een bar en tv.
De eigenaren aan het woord: In 1997 hebben wij de kotter gekocht en hebben haar toen de naam “Aquila” gegeven. Aquila is Portugees voor zeearend. Het schip was toen in zeer slechte staat. Het heeft dan ook zo’n 1,5 jaar geduurd, voordat het schip vaarklaar was, om voor het eerst met, in dit geval, duikers te kunnen gaan varen. Voor het door ons gestelde doel bleek het schip niet voldoende functioneel te zijn. Een van onze de toekomstplannen was dan ook het schip compleet te gaan verbouwen, onder Nederlandse Scheepvaart Inspectie, om ons uiteindelijke doel te kunnen realiseren. De schipper of bemanning vertelt u graag meer over de geschiedenis van de Aquila.

Het is 1950 gebouwde schip heette toen "De kleine Marie" en vanaf  1977 werd de naam veranderd in "Spiering (IJmuiden 6)", waarna de huidige eigenaren in 1997 de naam van het schip veranderde in "Aquila".

Voor meer info http://www.aquila-charter.nl/Het%20Schip.htm


Waar
Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Nieuwenhoorn, Oudenhoorn, Vierpolders, Zwartewaal
Voor wie
Alleen mannen, Alleen vrouwen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Recreatie / ontspanning
Wat
Evenement / feest / markt

Over de organisator

Droogdok Jan Blanken
Voor jong en oud is een bezoek aan onze maritieme reparatieplaats een unieke belevenis. Waan u even terug in de tijd van de Grote Zeeheld...... Lees meer