Yoga op de stoel - start in Zwartewaal

Details

Dinsdag 21 november 2023 van 18:30 tot 19:30 uur
Afgelopen
Stichting Dorpscentrum Zwartewaal
Christinalaan, Zwartewaal, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 20 februari 2024

Stoelyoga is een vorm van yoga die speciaal is ontworpen voor mensen die niet op de grond kunnen zitten of staan vanwege fysieke beperkingen of ouderdom. Het beoefenen van stoelyoga kan verschillende voordelen bieden voor ouderen, waaronder:

  1. Verbeterde flexibiliteit: Stoelyoga bevat zachte bewegingen die helpen bij het strekken en buigen van de spieren en gewrichten, wat kan leiden tot een verbeterde flexibiliteit en mobiliteit.

  2. Vermindering van stress en angst: Stoelyoga bevat ademhalingsoefeningen en meditatie, die kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie.

  3. Verbeterde balans en stabiliteit: Stoelyoga bevat oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de balans en stabiliteit, wat kan helpen bij het voorkomen van vallen en blessures.

  4. Verbeterde ademhaling: Stoelyoga bevat verschillende ademhalingsoefeningen die kunnen helpen bij het verbeteren van de longcapaciteit en de ademhalingstechniek.

  5. Vermindering van pijn en stijfheid: Stoelyoga kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten, waardoor ouderen meer comfortabel kunnen bewegen.

Over het algemeen kan stoelyoga een veilige en effectieve manier zijn voor ouderen om te werken aan hun gezondheid en welzijn. Het is altijd belangrijk om te overleggen met een arts voordat je begint met een nieuw trainingsprogramma.

Aanmelden en meer informatie: https://hethuisvanpalts.com/yoga-op-de-stoel, of bel 06 46464632.


Kern
Brielle, Zwartewaal
Voor wie
Senioren
Waarover
Recreatie / ontspanning, Religie / spiritueel, Sport / bewegen / spel
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Karin Palts van der Meulen
Karin heeft nog niets over zichzelf geschreven.