Details

Zondag 4 augustus 2024 van 13:00 tot 15:00 uur
Over 2 weken
Plein Fort Haerlem 1, Hellevoetsluis
Terugkerende activiteit
Maandelijks op de 1de zondag tot en met 6 oktober 2024

Deze rondleiding behandeld de periode tot en met de neutraliteitsperiode van de Eerste Wereldoorlog.

We starten met een inleiding waarom Hellevoetsluis een vesting heeft. Vervolgens nemen we u mee over de voormalige kustbatterij over het front I-II. We bezoeken diverse locaties waarbij een deskundige gids u verteld over de objecten die er te zien zijn. Zo komen we langs de diverse geschutsbeddingen waar o.a. het 24 cm IJzer geschut heeft gestaan.

We staan uitgebreid stil bij het grote kanon dat in juni 2013 hier is terug geplaatst. Door een subsidie van Europa was het mogelijk om een authentieke loop te herstellen en op te nemen in een complete reconstructie.

Het Kruit en projectielenmagazijn mag natuurlijk ook niet gemist worden. Helaas kunnen we daar niet binnen kijken. Wel zullen we de caponnière van binnen bekijken. Een obejct dat geheel onder de grond verborgen is met zijn torpedostation en kanonkazematten. Hier hebben we diverse grotere vondsten van de restauratie uitgestald.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op onze site

Waar
Hellevoetsluis
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Recreatie / ontspanning
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Anderen uitnodigen

Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging

Over de organisator

Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis
Als stichting vertellen wij het verhaal van de militaire historie van de militaire vesting van Hellevoetsluis.Dit doen wij door het organ...... Lees meer