Kunstbus naar Park Middelheim en Verbeke Foundation (Antwerpen)

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Details

Zaterdag 27 mei 2023 van 08:15 tot 18:30 uur
Afgelopen
Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis

Stap op de kunstbus en ontdek Park Middelheim in Antwerpen. Een dag in teken van kunst waarbij je volledig ontzorgd wordt!

Hoe ziet de dag eruit?
In de ochtend breng je een bezoek aan Park Middelheim. Dit park is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. In het kunstpark en paviljoenen opgestelde werken bieden samen een overzicht van meer dan honderd jaar beeldhouwkunst. Na ontvangst met koffie en taart kun je onder leiding van docent Frank Swagemaker het park bezoeken.

In de middag vertrekken we naar de Verbeke Foundation. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en is met 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Programma en opstapplaatsen
Het is mogelijk om op verschillende plaatsen op Goeree-Overflakkee op te stappen.

08.15 uur Vertrek naar Antwerpen
Opstapplaatsen:
Stellendam (Bedrijventerrein Korteweg, Pampus 1, 3251 ND)
Middelharnis
Oude-Tonge

10.00 uur: Aankomst Middelheim (koffie/thee inbegrepen)
12.30 uur: vertrek bus naar Verbeke Foundation
13.00/13.15 uur: lunch (inbegrepen)
14.00 – 15.30 uur: Rondleiding
15.30 – 16.30 uur: vrij rondlopen
17.00 uur: Vertrek terug naar de opstapplaatsen, Oude-Tonge, Middelharnis, Stellendam, (aankomst laatste opstapplaats rond 18:30 uur)

De kunstbus wordt georganiseerd door KCE (Stichting Kunst & Cultuur Educatie Goeree-Overflakkee) en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Kern
Hellevoetsluis
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Workshop, cursus

Over de organisator

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta
Wat is jouw reden om de Bibliotheek te bezoeken?Kom je voor ontspanning of inspiratie? Voor informatie of educatie? Kom je om deel te nem...... Lees meer