Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

25e Beeldentuin Ravesteyn - inspirerende plek / Heenvliet 2018 (2018)


  • Video's

25e Beeldentuin Ravesteyn: inspirerende combinatie van kunst, cultuur, natuur en muziek.
Heenvliet 2018 – Van vrijdag 4 mei tot en met zondag 27 mei is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Deze expositie, die inmiddels voor de 25e keer georganiseerd wordt, weet ieder jaar weer te verrassen met heel diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Een ronde over het landgoed met ruïne leidt langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van 27 verschillende kunstenaars.
Bijzondere aandacht vraagt het werk van de Amsterdamse kunstenaar Nicolas Dings. Hij ontleent zijn werk vaak aan de beeldtaal van de renaissance en het bevindt zich in het grensgebied tussen officiële kunst en volkskunst, waarin vaak tegenstellingen te vinden zijn tussen banaliteit en verhevenheid, schoonheid en lelijkheid, goed en kwaad. In de openbare ruimte staan grote werken van Dings, b.v. het beeld ‘Spinoza’ nabij de Stopera in Amsterdam.
Het werk van Claartje Borren gaat over vragen als “Hoe overleef je als individu als jouw groep is verdwenen? Wat blijft er over van je identiteit zonder groep?”. Claartje maakte speciaal voor Beeldentuin Ravesteyn het kunstwerk “If I can walk an empty mile”. Het werk vraagt onverbloemd om een verbinding met degenen die over het fluitenkruidlaantje lopen.
Combinatie van kunst, cultuur en natuur
De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en een hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn. Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlyckheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur te combineren met het onderhouden en veiligstellen van belangrijk cultureel erfgoed. Met de middelen die uit de kaart- en kunstverkoop worden verkregen zijn deze winter aanzienlijke restauraties uitgevoerd en is een nieuwe brug geplaatst waardoor bezoekers comfortabel en veilig toegang hebben tot ruïne Ravesteyn.

Naast werken van Dings en Borren zijn beelden van de volgende kunstenaars te zien en te koop: Elt de Boer, Leo van den Bos, Margriet van Breevoort, Marcel Haccuria, Martien Hendriks, Daniella Henger van Rijssen, teja van hoften, Ans van den Hurk, Ton Kalishoek, Marion Kamper, Leen Kessels, Karianne Krabbendam, Walda Mees, Bert Penning, Joshua Pennings, Jolanda Riedijk, Rik van Rijswick, Sjaak Smetsers, Peter van Tilburg, Rob van der Ven, Jan Verschueren, Geert Verstappen, Lyman Whitaker, Fredy Wubben en Marinke van Zandwijk.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.