Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

5G Proef-netwerk in Nederland.Digi-Terras.

Vandaag gaan we in de wekelijkse Digi-Terras ICT Blog nog even verder borduren op de ontwikkelingen binnen de Nederlandse Telecom bedrijven.

Het 5G netwerk is al verschillende malen het nieuws gepasseerd, en er zijn al verschillende meningen gedeeld omtrent of we dit wel nodig hebben, en of het niet schadelijk is voor onze gezondheid of onze natuur, en dan met name voor de vogels. (Hopelijk zal onze brein en die van de dieren niet als popcorn in de magnetron knappen of door straling kanker veroorzaken).

In China is het 5G netwerk al geintegreerd door de Telecom gigant Huawei en probeert het ook in Europa voet aan de de grond te krijgen, maar i.v.m. spionage door de Chinese overheid was dit een heel gedoe en moesten er eerst wat aanpassingen gemaakt worden zodat er binnen de Europese normen toch een mogelijkheid bestond om het met een proef netwerk toch uit te proberen onder toezicht van het Agentschap Telecom en het RIVM. 

Op dit moment zijn er vijftien vergunningen afgegeven voor 5G netwerk proef locaties, en zullen er de komende jaren nog meer atennes komen voor 5G netwerken. De providers willen namelijk een landelijk dekkend netwerk hebben die de consumenten gaan gebruiken. De straling zal uiteraard in de gaten gehouden worden door Agentschap Telecom en het RIVM.

Zoals ik al eerder vermelden vraag ik mij echt af of we dit 5G netwerk nodig hebben, persoonlijk denk ik dat we het niet echt nodig hebben maar we moeten helaas mee met de technologie om niet achter te raken op de rest van de wereld. We zitten namelijk te schipperen tussen de grootmachten VS, China, en Rusland die elkaar proberen af te troefen als het gaat om de Technologische macht. Het verontrustenden aan dit verhaal is dat dit alles in hand gaat met de wapenwedloop, de Technologie wordt namelijk tevens geintegreerd op de wapensystemen van de grootmachten. 

Ik zal u een voorbeeld geven van hoever dit verhaal gaat en dat er onschuldigen mensen kunnen vallen binnen dit spectrum, en dan heb ik het over het hacken van wapensystemen via de satelliet en geen sporen achter te laten en de schuld in de richting van de vijand te douwen. Een tipje van de sluier is het voorbeeld van Russiche wapensytemen (Stand Alone TOR Sytem) die raketten afvuren op commerciele vluchten. Als je je gezonde verstand gebruikt en je weet wat er mogelijk is op Technologisch gebied moet het wapensysteem een object herkennen en weergeven of het vijandig is of niet. Als je daar tussen gaat zitten en het wapensysteem hackt kan je je eigen natuurlijk wel afvragen waar ik het over heb en waartoe dit kan leiden.

Dit was het weer voor vandaag wat betreft de wekelijkse ICT blog van Digi-Terras, volgende week zou ik het CITRIX debacle nog even onder de loep nemen want zoals ik al eerder had vermeld in eerdere blogs is het ICT gebeuren in Nederland niet bepaald veilig te noemen, met als gevolg dat de nationale veiligheid op het spel staat.    

Mvg,


Marcello. Windows & Andriod.

John. Windows & Linux. 

Walther. Public Relations.


www.digi-terras.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.