Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtcamping

Beste mensen

Ik weet niet of ik op korte termijn nog mensen kan bereiken die mij kunnen helpen met  begin opzet BUURTCAMPING.

Gisteravond zag ik dit idee voor minder bedeelden wat al plaats vind in 48 gemeentes.  

Dan denk je als  inwoner van Hellevoetsluis..... ....daar kunnen wij niet bij achter blijven, toch?

 

Waar gaat het om?

Iedereen kent dat wel..kinderen  in jouw buurt die niet op vakantie kunnen....bijstands gezin...een-ouder gezin etc.

Ja en dan zit je als bijv. 10 jarige op school, in de maand juni, en vraagt de juf..Waar ga jij naar toe met vakantie????

Eind augustus, terug op school, vraagt de  juf en   ....Hoe was de vakantie waar ben je geweest?? Was het Spannend voor de eerste keer vliegen??

 

Zoals al gezegd zijn er nu dus 48 gemeentes die in een park of andere geschikte locatie een simpele kampeer gelegenheid bieden aan gezinnen die om welke reden dan ook, niet op vakantie kunnen. Je hebt   niet meer nodig dan wat tentjes van de Aldi, Action of Lidl.  Wil je rook slapen met je kids dan  heb je luchtbedden en slaapzakken  nodig....maar dat is vaak wel te regelen via kennissen of buren. Ja en overdag toch wel een kookpitje op gas  voor koffie zetten of zelfs simpele macaroni of nasi maken...ik doe dat ook op 1 pit met  1 steelpan en een wok of koekenpan...binnen 1 uur  een voedzame maaltijd.

 

Wat vragen we van de gemeente Hellevoetsluis?

In eerste instantie een plaats waar dit kan....mijn voorkeur gaat uit naar groenstrook tussen farmfrites en haringvliet (zie bijgevoegde kaart). Prima plek voor misschien wel 60 tentjes  goed overzichtelijk door 2 toegangen. Oook nu is het daar elke middag   gezellig vertoeven met honden liefhebbers en opgeschoten jeugd die daar prima kunnen zwemmen en rommelen. Natuurlijk een fijne locatie omdat er ook water is en er gezwommen kan worden...en waterspelen. Het is wel aan de  kamperende ouders, dat ze hun eigen kinderen  in de gaten houden en zorgen voor hun eigen veiligheid.

 

De gemeente (Peter Schop, ruimtelijke ordening) zal in eerste instantie toestemming moeten geven om daar 4 weken  lang een simpele camping te houden die beheerd word door vrijwilligers/ buurtverbinders van “Fijn  je te zien”

 

Zelf werp ik mij op als  beheerder in eerste instantie.  Dat ook omdat als we dat willen realiseren er Dixies moeten komen stuk of 3 a 4 die wil ik wel organiseren via bouwbedrijven (Lindeloof?). 

Natuurlijk kamperen hier  gezinnen die in Hellevoetsluis wonen dus water voorziening kun je best even thuis halen met een jerrycan...of moet er toch een watertap komen?

 

We hebben in elk geval zeker ongeveer 10 vrijwilligers nodig...of misschien ook leerkrachten van scholen die tijd over hebben al is  het maar een paar dagen. De ouders die hier komen kamperen met hun kids hebben ook recht op vakantie dus  gaan we in elk geval 1x per dag een spel of wat dan ook organiseren voor de kids...enne heel belangrijk...elke vrijdagavond een kampvuur  aan het water.

Ook moeten er ‘s-nachts een paar vrijwilligers zijn die zorgen voor de veiligheid en eventuele calamiteiten

 

Ik kan nog veel meer verzinnen maar ik wil ook graag van een ieder horen wat zij  voor ideeën hebben graag commentaar...kom op.

 

Graag snel reactie,  wil volgende week al even gaan kijken bij Lindeloof ,   Barendrecht, Sijde-wenting, wat zij kunnen  betekenen en kunnen mede organiseren. Daarbij hoort dan ook dat bedrijven die meewerken ook gezien worden bijv.  een bord....”Realisatie buurtkamping Hellevoetsluis met medewerking van.....   ....   ...   ... “

Nog aanvullend is dat dit plan ook goed is voor onze nieuwe Nederlanders de anderstaligen. Misschien hebben die geen behoefte om te kamperen....maar wel met hun  kleine kinderen te recreëren overdag en prima om met je nw stadsgenoten te integreren.

 Ditzelfde idee kan natuurlijk ook opgaan voor gemeente Brielle