Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Concert Regina Ederveen speelt in de SjoelOp 1 december geeft  Regina Ederveen een concert in de Sjoel in Brielle. 

Aanvang 14.30 uur; zaal open 14 uur.

Turfkade 16 , Brielle


Kaarten a €12,50 zijn weer te bestellen via


Weg van de harp

‘Weg van de harp’ over de legendarische harpiste Rosa Spier (1891-1967)
door Regina Ederveen – harpsolo

Regina laat in dit concertprogramma fragmenten horen uit de aangrijpende maar vaak ook humoristische brieven en dagboeken die door Rosa zelf zijn geschreven. Ze gaan over haar roerige leven, haar ervaringen met de harp en de medemens. Dit alles wordt afgewisseld door prachtige harpsolo’s die Regina laat horen op haar gouden pedaalharp uit 1911. Foto’s van Rosa Spier zijn opgesteld op het podium van Rosa’s beginjaren, haar gloriejaren en haar laatste jaren als harpiste. Regina Ederveen schreef een uitgebreide biografie over Rosa Spier getiteld ‘Weg van de harp’ (uitgave 2011). Een intiem programma dat een mooi tijdsbeeld laat zien van de mens en musicus Rosa Spier, maar met zeer gevarieerde muziek, van Barok tot Flamenco! En… vol Joodse humor…

Geboren in een arm Haags gezin anno 1891 zag het er totaal niet naar uit dat Rosa Spier ooit de zo gevierde harpiste van het Concertgebouw Orkest zou worden. Met passie, wilskracht maar vooral door een uitzonderlijke muzikaliteit, behaalde ze al voor de Tweede Wereldoorlog grote successen en speelde voor uitverkochte zalen in Europa. Ze trouwde jong maar haar huwelijk hield geen stand en in de magere crisisjaren moest Rosa het alleen zien te rooien wat haar wonderwel lukte. Rosa Spier was Jodin en in de oorlog beleefde ze duistere jaren in de kampen (Theresiënstadt) zonder te weten waar haar harp gebleven was. Voor altijd getekend overleefde ze deze tragedie en in de na-oorlogse jaren dat ze weer actief was als harpiste bereikte Rosa via radio, tv en live-optredens nog steeds een groot publiek, waaronder duizenden schoolkinderen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.