Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Dit keer wel een erg bekend persoon uit Hellevoetsluis uitgenodigdHet was weer gezellig druk op het Fijnjetezienterras / Durf te vragen in het Cultuurhuis Nieuwe Veste  aan de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis. Op deze Fijnjetezienterassen / Durf te vragen wordt altijd een speciale gast uitgenodigd.

Petra en Birgit de gastvrouwen van dit terras in het Cultuurhuis,  hadden dit keer wel een erg bekend persoon uit Hellevoetsluis uitgenodigd, waar de aanwezige bezoekers van dit terras vragen aan konden stellen.

        

Wel aangepaste vragen, want het is wel zo dat de aanwezige gasten ook te gast zijn en niet op alle vragen gelijk kunnen beantwoorden. Maar meestal na afloop wel een afspraak kunnen maken met de aanwezige gastspreker. Vandaar dat het steeds drukker gaat woorden op de Fijnjetezienterrassen en aangezien er best meer mogelijk is dan alleen gezellig samen zijn.

 Dit keer was burgemeester Milène Junius uitgenodigd, wat ook op fijnjetezien.nl en in de krant was aangekondigd. Het was dus lekker druk en verschillende organisaties waren ook aangeschoven o.a de taalcoaches, Stichting Push om te praten over o.a  het vrijwilligerswerk, er werd uitleg gegeven over het Maatjes Project en ook Stichting Entrada was aanwezig, zij vertelde wat ze zoal doen. Alle aanwezige bezoekers mochten wat vertellen over wie zij zijn en wat zij allemaal doen in het dagelijks leven . Er worden vrijwilligers gezocht voor onder andere, gezellig met iemand te gaan wandelen of gewoon iemand te willen helpen als taalcoach ( gewoon een gesprekje voeren met een nieuwkomer ), op dit moment zijn er veel te weinig taalcoaches. Er werd ook gevraagd aan alle aanwezige of men iemand wist die het moeilijk heeft in de buurt waar in  men woont. Aan de burgemeester werd gevraagd  voor een betere verbinding naar de bibliotheek, want daar is best veel behoeften aan. Ben benieuwd wat het antwoord is maar dat krijgen we vast te horen op het eerst volgende Fijnjetezienterras / Durf te vragen in het Cultuurhuis Nieuwe Veste. Het was een zeer  geslaagd Fijnjetezienterras en met weer een bijzondere gast. Kijk voor meer informatie om op de hoogte te zijn van de verschillende activiteiten die worden georganiseerd  op de site van fijnjetezien.nl. Ook het  vrijwilligerswerk komt aanbod op de Home pagina van fijnjetezien.nl 

Vrijwilligers Voorne https://fijnjetezien.nl/hulpvraag-en-aanbod

Centrum Vrijwilligers Brielle https://fijnjetezien.nl/groep/centrum-vrijwilligerswerk-brielle

Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis https://fijnjetezien.nl/groep/centrum-vrijwilligerswerk-Hellevoetsluis-1

Deel dit bericht!

Reacties

willem landmeter
1 februari 2019

Heel leuk geschreven, je proeft de sfeer ! Heel goed initiatief, ook zoals beschreven.