Beste lezers.
Vandaag gaan we na de meivakantie en een overleden familielid weer verder met de wekelijkse Digi-Terras blog met daarin de nieuwtjes en weetjes op het gebied van de ICT-sector. Ondanks de heffingen tussen de Verenigde Staten en de Chinezen is de rust wel een klein beetje weer gedaald met betrekking tot de chipmarkt, het debacle tussen de twee landen heeft al te lang geduurd, en het is alleen maar ellendig voor het zakelijk leven in zowel de VS als in China. Trump krijgt zijn nieuwe speeltje van 400 miljoen (Boeing 747-8) van de Saoedische Prins, dus de olie business zal ook wel weer in een rustiger vaarwater komen, en de burger wordt weer een beetje verlicht omtrent de kosten van de benzine. Maar goed, vandaag gaan we het even kort hebben over de hoeveelheid van verstuurde emailbombs. In plaats van D-Dos aanvallen met grote hoeveelheden data, gaat het hier om het overladen van e-mails op de mailserver met als gevolg storing of dat de server klapt en shuts down. We zullen in deze Digi-Terras blog even wat verder ingaan op de cijfers. (Onderzoek uitgevoerd door Darktrace).
E-mailbombs.
Het aantal verstuurde e-mailbombs is de afgelopen tijd sterk toegenomen. Tussen januari en februari zijn er meer dan 3.000.000 emailbombs waargenomen. Dat is een stijging van meer dan 1000% in plusminus vier maanden. E-mailbombs zijn een aanval waarbij in korte tijd een groot aantal e-mails verstuurd wordt naar doelwitten om activiteiten te verstoren en schadelijke e-mails te verbergen. Cyber boefjes melden e-mailadressen van doelwitten aan bij meerdere e-maildiensten om hun inboxen te overspoelen. E-mailbombs vormen een reële dreiging voor individuen en organisaties. Cyber boefjes doen zich vaak voor als de IT-afdeling van de organisatie om zogenaamd het probleem op te lossen. Maar de werkelijkheid is anders, ze doen dit om toegang te krijgen tot het apparaat en uiteindelijk tot het bedrijfsnetwerk. Deze tactiek wordt in veel schadelijke e-mails en Teams berichten gebruikt. Het doel van E-mailbombs is om het netwerk van een organisatie te infiltreren.
Bedrijfsnetwerk op orde houden met dagelijkse updates.
Wij van Digi-Terras hebben in het verleden vaak meegemaakt (Ook gelezen) dat bepaalde organisaties niet zo adequaat zijn met het uitvoeren van de dagelijkse updates zodat de netwerken up-to-date blijven en uiteraard ook veilig. Wat wij van Digi-Terras ook vaak waarnemen is dat er vooral in aanloop naar de grote vakanties vaak leks ontstaan, waarschijnlijk gebeurt dit omdat veel van de ict érs dan al een beetje aan hun eind zitten, en dan de boel iets te makkelijk aan hun lot over laten. Dan kruipt er vaak iemand binnen in het netwerk die weet waar de zwakke plekken zitten om zo binnen te komen. Het laatste wat je wil als ondernemer is dat je net voor je op vakantie gaat dat de organisatie wordt gehackt en of je even ransome (geld) wilt betalen om de ict van je bedrijf weer te laten lopen.
Ok mensen, dit was weer de wekelijkse Digi-Terras blog met daarin de besproken stijging van E-mailboms richting het bedrijfsleven. Uiteraard proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden m.b.t. de nieuwste en laatste ontwikkelingen op ICT-gebied.
Mvg,
Marcello. Android & Apple.
Walther. Public Relations.
Kevin. Hub Base Web Design.
John. Freelancer Linux/Windows n.a.
(Voor vaste klanten bereikbaar op Whatsapp en Telegram) (U kunt ook eventueel terecht bij de lokale Bibliotheek bij u in de buurt)