Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Geslaagd en brons op NK kataHet was afgelopen weekend een druk judoweekend voor Sportstichting Je eigen Pad. Op zaterdag was het de beurt aan Roy Langendoen, hij slaagde met ruime cijfers voor zijn 2e dan op de danexamens in Spijkenisse en mag daarmee ook zijn examen afleggen voor Judoleraar A.

 

Op zondag betrad trainster Pia de Kramer voor maar liefst 2 kata de tatami (judomat). Kata betekent vorm, deze vormen zijn vastgelegd door Jigoro Kano, de oprichter en bedenker van het judo. Dmv deze kata vormen wilde hij dat de judoprincipes voor altijd behouden zouden blijven. En dat lukt ook, want nog altijd worden deze kata uitgevoerd zoals toen (rond 1882) zijn beschreven en vastgelegd. Tegenwoordig zijn hierin ook wedstrijden waar je beoordeeld word door een jury, net als bij turnen.

Met trainingsmaatje van vroeger Hans Lugtenburg die tori was behaalden Hans en Pia met het katame-no-kata (het zgn grondkata), een eervolle 6e plaats. Nog veel beter ging het met uke Niels Neumann waarmee het kime-no-kata (het kata van de verdediging) werd gedemonstreerd. Een bronzen plak was het resultaat.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.