Digi-Terras.
Beste lezers, vandaag gaan we in onze wekelijkse Digi-Terras blog weer verder met de dagelijkse veranderingen binnen de ICT wereld. We zullen in deze wekelijkse Digi-Terras blog even stil staan bij het 20 jarig bestaan van Google Maps. In Tegenstelling tot TomTom waar je voor moet betalen voor het complete systeem, is Google Maps gratis onderdeel van je telefoon, wat uiteraard prettig is, want het leven wordt met de dag 10 tallen euro's duurder, en het lijkt als of er geen einde aan komt. ( Het wordt wel hoog tijd dat een minister c.q. president uit de politiek de prijsstijgingen van het bedrijfsleven een halt toeroept, want het zorgt voor een hoop faillisementen en ellende voor de burgers). Maar goed, we zullen even het verhaal van Google Maps toelichten omtrent hoe het ervoor staat en hoe Google Maps zich de laaste 20 jaar heeft geprofileerd. Hieronder zullen we even wat verder ingaan op de details.
20 jaar Google Maps.
Google Maps bestaat nu 20 jaar, en eerlijk gezegd zouden de meeste mensen niet meer zonder kunnen. Als je nu onderweg bent naar een nieuwe hotspot, of de snelste route naar huis zoekt, Google Maps wijst je vlekkenloos de weg. Maar het is meer dan een kaart met verkeersupdates, maar je kan ook je favorite Mac Donalds snel vinden. Tevens kan je ook aan de hand van tips van miljoenen gebruikers ontdekken waar je de leukste adressen kunt vinden, daarnaast kan je ook de slimste sluiproutes vinden en bereiden. Zo wordt elke dag trip die om de hoek zit of aan de andere kant van de wereld nét even wat makkelijker en leuker.
De specifieke cijfers van Google Maps:
1 miljard – Aantal kilometers aan routes die Google Maps heeft verstrekt in 2024.
250 miljoen – Het aantal locaties en bedrijven op de kaart.
500 miljoen – Het aantal mensen dat jaarlijks informatie bijdraagt met betrekking tot foto's en verkeersonderbrekingen.
100 miljoen – Het aantal updates dat dagelijks aan de kaart wordt toegevoegd.
Hieronder vermelden we nog een aantal mogelijkheden die Google Maps biedt:
1. Verdwaal niet; zelfs niet zonder internet.
Met Google Maps kun je ook offline navigeren. Zoek een gebied op en tik op de naam of het adres. Tik vervolgens op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het informatiepaneel en selecteer Offline Kaart Downloaden. Zo heb je ook zonder internetverbinding toegang tot routes en belangrijke details.
2. Weg met vliegstress.
Je weg vinden op een onbekende luchthaven; Google Maps kan je helpen. De volgende keer dat je vliegt, zoek je naar de luchthaven en tik je op Interessante Plaatsen. Je ziet meteen wat er beschikbaar is, waaronder restaurants, winkels, parkeerplaatsen.
3. Street View.
Je kunt je dierbaren terugzien of het huis waar je in bent opgegroeid bekijken: Open Google Maps en zet de Street View-laag aan. Zoek je huisadres, tik op Meer Datums Bekijken en scroll door de beelden om te zien hoe je buurt is veranderd.
4. Reserveer restaurants.
Google Maps helpt je tevens eenvoudig een tafel te bemachtigen bij je favoriete restaurant. Zoek het restaurant op en als het samenwerkt met een boekingspartner kun je via Tafel Reserveren direct je reservering vastleggen.
5. Locaties en routes vooraf bekijken met AI.
Met Immersive View kun je ervaren hoe parken en routes eruitzien en zelfs zien wat het weer en hoe de verkeersdrukte zal zijn, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Als je met de auto reist, kun je hiermee ook bekijken waar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn.
6. De route van je telefoon naar je auto.
Heb je haast, plan je route op je telefoon en stuur deze direct naar je auto als deze Google ingebouwd heeft. Zo bespaar je tijd.
7. Luchtkwaliteit.
Google Maps gebruikt tevens een uitgebreid model om zeer nauwkeurige informatie over de luchtkwaliteit te tonen. Tik op het lagen-icoon en selecteer Luchtkwaliteit om een kleurgecodeerde kaart met de actuele luchtkwaliteitsniveaus te bekijken.
8. Vermijd drukte.
Handig om te weten hoe druk een plek is voordat je aankomt, zodat je lange rijen kunt vermijden en tijd bespaart.
Conclusie met betrekking tot Google Maps:
Wat betreft Google Maps kunnen we wel concluderen dat Google het niet al te ingewikkelt heeft gemaakt, want de meeste mensen kunnen er wel aardig mee overweg. Het enige nadeel wat er wel aankleeft is dat als er teveel opties bijkomen, want dan krijg je op den duur dat de mensen er geen wijs meer van worden. Een mens heeft genoeg aan een 7 a 8 aantal opties.
Ok mensen, dit was weer de wekelijkse Digi-Terras blog met daarin het besproken 20 jarig bestaan van Google Maps, hopelijk blijven ze nog lang bestaan want de dienst is goed in elkaar gezet.
Mvg,
Marcello. Android & Apple.
Walther. Public Relations.
Kevin. Hub Base Web Design.
John. (Freelancer Linux & Windows n.a.).
(Voor vaste klanten bereikbaar op Whatsapp en Telegram).