Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Kanon schieten - elke laatste zondag van de maand / Hellevoetsluis 2018 (2018)


  • Video's

Hellevoetsluis eert zijn maritieme historie in de lente en zomermaanden, iedere laatste zondag van de maand, met daverde kanonschoten op het Zuidfront.

Bediend door in historisch militair tenue geklede kanonniers van een lokale schietvereniging, is te zien hoe met militaire precisie het afschieten van de voorlaadkanonnen uit de 19e-eeuw in z’n werk gaat. De kanonnen zijn uit de maritieme historie van Hellevoetsluis toen deze stad nog gebruikt werd door de Nederlandse marine.

Het zijn bulderende dreunen, als met een grote vlam en rookwolk de kanonnen afgaan. Je kan bij dit kanonschieten ook zien hoe groot de patroon kruit is die met een lange stok tot ver achterin de loop van het kanon gaat. Uiteraard gaan er bij dit kanonschieten geen kanonskogels mee. Dit bijzondere historische schouwspel kan het publiek van zeer dichtbij bekijken!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.