Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Maak je tuin klaar voor de winter op ecologische wijze .

  • 2 reacties


Dinsdagmiddag 8 oktober a.s.is er een  lezing tijdens het Fijnjetezien terras met het  thema: Maak je tuin klaar voor de winter op ecologische wijze.

Hierin wordt uitgelegd door Minke Bontekoe, wat ecologisch tuinieren is en waar de logica hiervan in zit. Als je de logica van de natuur volgt dan……….., letten wij op de aspecten van de mens, dier, plant, vogels, insecten en de diertjes. Kortom alle leven in de tuin krijgt aandacht. Mulchen en schuilplaats bieden aan overwinterende dieren is een aandachtspunt. Het menselijke zit in: haal weg wat je in de weg zit ( comfort wil ook wat); voor vormbehoud soms snoeien; het moet passen binnen de maten van je tuin.

Daarna besteedt zij aandacht aan een aantal veel voorkomende tuinplanten zoals Clematus, Prunus, Ceanothus, Gaulthera, Hortensia, Vlinderstruik, Rozen etc .

Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen aan Minke van de bezoekers.

Je wordt verwacht rond 13.00 uur door onze gastvrouwen, Petra en Plonie in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis en om 13.30 uur begint de lezing.

De koffie en thee staan klaar met iets lekkers. Het eerste kopje is van ons en er zijn geen kosten voor de lezing.

Tot dinsdagmiddag 8 oktober a.s. om 13.00 uur.


Deel dit bericht!

Reacties

Anja Hollanders
2 oktober 2019

Wat lijkt me dat een leuke lezing! Jammer dat ik moet werken ......

Petra O'Neill
2 oktober 2019

Wordt ook heel leuk, Anja. Minke is biologe en weet hier heel veel van.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.