Digi-Terras.
Beste lezers, vandaag gaan we weer verder met de dagelijkse ontwikkelingen op ICT-gebied in de wekelijkse Digi-Terras blog. Deze afgelopen week kunnen we zien dat de algehele samenleving in onrustige tijden verkeert, en vaak heeft dat ook gevolgen elders. De heffingen vanuit Amerika die voor rep en roer zorgen wereldwijd, maar ook in Rusland gaat het niet zoals het moet of hoort, de oorlog kost een vermogen en de bedrijven daar hebben het ook moeilijk om hun hoofd boven water te houden. In deze Digi-Terras blog gaan we even kort in op de ICT-sector die tevens ook te lijden heeft onder de oorlogen en heffingen. Één daarvan is Microsoft die in Rusland Faillissement heeft aangevraagd vanwege de aanhoudende malaise. We zullen even hieronder wat verder ingaan op de details omtrent Microsoft in Rusland, en van het faillissement.
Microsoft heeft in Rusland faillissement aanvraagt.
De Microsoft-vestiging in Rusland wil faillissement aanvragen na de aanhoudende malaise. De bedrijfs activiteiten waren tevens al teruggedraaid. Dit meldt het Russisch persagentschap TASS op basis van een Russisch overheidsregister. Het Russische persagentschap TASS schrijft dat het bedrijf (Microsoft) al zijn vestigingen in 13 Russische steden had gesloten. Wat wel vreemd is dat er na 3 jaar oorlog nog steeds bedrijven zitten in Rusland ondanks de sancties wereldwijd.
Niet helemaal onverwacht.
Microsoft is tijdens de Russische oorlog in Oekraïne gewoon blijven werken in Rusland, maar maakte in juni 2022 al duidelijk dat het zou gaan afbouwen. Volgens TASS haalde het bedrijf (Microsoft) in Rusland vorig jaar een omzet van 174,1 miljoen roebel, dat is omgerekend ongeveer 1,9 miljoen euro. Naast de dagelijkse werkzaamheden van Microsoft in Rusland merkt het Russisch persagentschap op dat Microsoft nog drie andere entiteiten in Rusland heeft: namelijk de afdeling Microsoft Development Centre Rus, Microsoft Mobile Rus en Microsoft Payments Rus. Microsoft Rus LLC, dat nu het faillissement aanvraagt, is wel de belangrijkste juridische afdeling. Of de overige afdelingen hiermee ook worden opgedoekt, is niet helemaal duidelijk, al lijkt dat wel waarschijnlijk.
Het gevaar ligt op de loer bij het creëren van twee kampen, ongeacht het land of bedrijf.
Wij van Digi-Terras vinden persoonlijk dat overheden en bedrijven teveel vijandige partijen aan het creëren zijn, en dat zorgt ervoor dat je steeds meer onenigheden krijgt, Trump is bijvoorbeeld zo druk met China bezig dat zijn eigen heffingen afrechts werken binnen zijn eigen land. (Amerika First, Becomes Amerika's Last, en dat bij een schuld van de VS met 36.000 Miljard).Het westen moet zich echt achter de oren krabben omtrent waar het mee bezig is, want elke handeling die het doet heeft ook consequenties en dat zien we dagelijks terug komen in een negatieve reactie die het gevolg is van het creëren van twee kampen. Maar goed, we zullen positief en objectief blijven kijken, en hopen dat het niet al teveel ellende oplevert. Wat betreft het ICT landschap in Europa kunnen we ondanks de onenigheden wereldwijd wel concluderen dat Europa weer wat meer op zijn eigen benen is gaan staan, wat wel weer positief is.
Ok mensen, dit was weer de wekelijkse Digi-Terras blog met daarin het besproken faillissement van Microsoft in Rusland. Uiteraard proberen wij van Digi-Terras u zo goed mogelijk op de hoogte te houden.
Mvg,
Marcello. Android & Apple.
Walther. Public Relations.
Kevin. Hub Base Web Design.
John. Linux/Windows Freelancer n.a.
(Voor vaste klanten bereikbaar op Whatsapp en Telegram)