Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Paardenmarkt - Kastanjerie / Heenvliet 2018 (2018)


  • Video's

De Heenvlietse paardenmarkt, die teruggaat tot 1687, kent ook dit jaar weer een vol en gevarieerd programma. Tijdens het Pinksterweekeinde is er altijd wel wat te doen in het plattelandsstadje waar de afgelopen maanden hard is gewerkt aan de renovatie van het oude Marktplein.

Het nostalgische stadje Heenvliet start vrijdag 18 mei a.s. grote activiteiteiten. Dat de paardenmarkt nu al weer voor de 332ste keer wordt gehouden komt vooral door het feit dat rond de 60 vrijwilligers bijna een heel jaar lang belangeloos werkzaamheden verrichten om ieder jaar weer deze markt tot een groot succes te maken. Eind 70-er jaren van de vorige eeuw dreigde deze bekende activiteit op Voorne & Putten verloren te gaan. Een initiatief vanuit de bevolking van Heenvliet leidde ertoe dat op 25 oktober 1979 de Stichting Paardenmarkt Heenvliet werd opgericht.

Zaterdag 19 mei a.s. waren er volop feestelijkheden in Heenvliet. Om 12.00 uur startte de traditionele Kastanjerie op de Markt. Kunstliefhebbers konden hier hun hart ophalen. Liefst 41 kramen stonden er rondom de Markt opgesteld, waar kunstenaars lieten zien tot welke creatieve uitingen zij instaat zijn. De kunstenaars presenteerden een heel divers assortiment, dat duidelijk de bezoekers ging aanspreken.
Een impressie...

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.