Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Papierknipkunst in de SjoelIn de synagoge aan de Turfkade 16 in Brielle is regelmatig een mooie expositie te zien. 

Dit keer gaat het over papier knipkunst. Papier knipkunst is zo oud als dat er papier is. In de middeleeuwen was knipkunst voorbehouden aan de elite, omdat papier heel duur was. Het werd meestal van lompen gemaakt. Met het goedkoper worden van het papier, werd de kunst bereikbaar voor iedereen. Tegenwoordig wordt beoefend door kunstenaars, afgestudeerd aan de kunstacademie en door amateurs. 

Enkele knippers laten hun werk zien in de synagoge. 

Heel populair is een groot knipwerk geknipt met spreekwoorden waar katten in voorkomen van Henk Kapitein. Het is een zwart knipwerk uit één stuk geknipt. Jeanette Leentjes knipt in lagen, waardoor een perspectief ontstaat; Mia Suverein is bijzonder goed is heel fijn knipwerk; Jannie van Kralingen heeft letters versierd met bloemen en Atelma van Strien heeft over Loofhuttenfeest geknipt. 

Wilt u misschien ook leren papier knippen, dan bent u welkom op de workshop Papier knippen met Joodse Symbolen. Eerst leert u diverse technieken bij het knippen, hoe het schaartje gehouden moet worden en welk papier fijn is om te knippen. Daarna gaan we aan de slag. U kunt kiezen uit diverse voorbeelden. Ervaring is niet vereist. De opbrengst is voor de Stichting Behoud Synagoge.

Data rondleiding tentoonstelling Papier knipkunst in de Sjoel: , maandag 3 en 17 februari en     maandag 2 en 16 maart, tijd: 13.00 uur – 16.00 uur

 Workshop Papier knippen met Joodse Symbolen:
Datum: vrijdagmiddag 6 maart en woensdagmiddag 11 maart. Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 10,- incl. kopje koffie/thee per middag.

Opgeven voor 1 maart bij Atelma van Strien

Meer informatie: Atelma van Strien, Kersenstraat 15, 3235 ED Rockanje, 0181-401567

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.