Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Primeur voor natuurvrienden bij pannenkoekenhuisVierpolders – Leden van Natuurlijk Voorne-Putten (NVP) kregen een bijzonder voorproefje in het Klokshuys.

Het Klokshuys is het klimaatneutrale pannenkoekenhuis van Landwinkel Klok dat deze maand pas echt open gaat. De agrarische natuurvereniging hield in de nieuwste aanwinst van Robin en Nienke Klok haar ledenvergadering, tijdens de testperiode die vooraf gaat aan de officiële start van het Klokshuys. Het sfeervolle houten bouwsel, naast de welbekende Landwinkel aan de Groene Kruisweg bij Brielle, biedt met zijn glazen wanden uitzicht op de boomgaard waarin Robin zijn gasten rondleidde tussen de appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen.

 Hij vertelde wat er allemaal bij komt kijken voordat er geoogst kan worden. Nog deze maand wordt op Voorne-Putten 10 kilometer aan bloemrijke akkerranden ingezaaid, meldde voorzitter Ies Klok. Daarnaast zijn zonnepaneel aangedreven waterpompen in weilanden geplaatst om zo plas-dras gebieden te creëren voor de weidevogels die door NVP-vrijwilligers en boeren worden beschermd. De nieuwe Groene Kaart, de gratis eilandkaart 2018 waarvan NVP 30.000 exemplaren liet drukken, is opnieuw een ‘schot in de roos’, zei Klok. ‘Ze vliegen weg’. Volgend jaar viert Natuurlijk Voorne-Putten het 15-jarig bestaan. Er worden al voorzichtig plannen gesmeed voor een eilandbreed feestje!

Bron: Briels Nieuwsland van 16 mei 2018