Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Uitleg bibliotheekAfgelopen maandag 10 september was er bij Koffie tussen de Boeken een redelijk grote opkomst. Waarschijnlijk door een misverstand was er geen gespreksleider aanwezig van de organiserende disciplines st. MEE, Catharina stichting of Kwadraad.

De zeer ervaren Cristina Vaudo van BZHD nam het woord en ging uitleggen over de vele activiteiten van de bibliotheek nadat ze Thea Vervoort vroeg iets over st.MEE te vertellen en we een voorstel rondje gedaan hadden.

De bibliotheek organiseert van alles, hetgeen vermeld wordt in een maandagenda waarvoor een flyer werd uitgedeeld.

Cristina legde enthousiast uit hoe het Aanschuifkoor werkt bij de bibliotheek in Hellevoetsluis, de eerste keer kwamen er 80 mensen waarna het uitgroeide tot, na drie keer 140 mensen, het is een overweldigend succes. Het plan is om het mettertijd ook in Brielle te doen. Er werd onderling besproken eens naar Hellevoetsluis te gaan en met elkaar mee te rijden.

Het creacafé is een plaats waar je elkaars zelfgemaakte creaties kunt bewonderen en waar ze eventueel gezamenlijk afgemaakt kunnen worden. Er wordt gezegd dat daar in Brielle ook behoefte aan is.

Woensdag 10 oktober is Koffieplus, een lezing door Piet van Winkelhorst.

Woensdag 14 november is bij Koffieplus een lezing over het Streekarchief.

Woensdag 12 december komt Rob de Jong en vertelt "En France" , over weetjes betreffende  Frankrijk.

Spelgroep Orange Dwarf betreft een spelletjesmiddag met sjoelen en bordspellen zoals Mens Erger Je Niet.

Zomaar een greep uit de vele activiteiten werd belicht.

Daarnaast promootte Cristina de Kunstbus naar het Mauritshuis in Den Haag.

De middag had een prettige sfeer, iedereen had veel interessante onderwerpen gehoord die goed onder de aandacht gebracht werden.