Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Wereldvismigratiedag in Stellendam - Haringvlietsluizen - Open dag Rijkswaterstaat / 2018 (2018)


  • Video's

Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen. Op 20 april 2018 namen Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland deel aan de wereldvismigratiedag.
Op deze dag was het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam open. Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat organiseerden van 10.00 uur tot 16.00 uur allerlei activiteiten, zoals een informatiemarkt en een gratis rondleiding in de Haringvlietdam.

Medewerkers van Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertelden over de verwachte positieve resultaten van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen. De aanleg van de Haringvlietdam had grote gevolgen voor de natuur: het overgangsgebied, waarin zee en rivier geleidelijk samenkwamen, veranderde in 1970 opeens in een harde scheiding tussen zoet en zout water en trekvissen konden niet meer door de sluizen. De zalm en forel trekken bijvoorbeeld van zout naar zoet water om daar hun eitjes te leggen. Door de sluizen op een kier te zetten, kunnen de trekvissen de Haringvlietsluizen weer stroom op- en afwaarts passeren. Hiermee komt de hoogwaterbescherming niet in gevaar.

Locatie: Rijkswaterstaat Stellendam, Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.