Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtfilmpjes

Hieronder zie je alle filmpjes die je buurtgenoten op deze buurtsite plaatsten.

Pagina's (2): 1 2 Volgende
Titel Omschrijving
De Heenvlietse paardenmarkt, die teruggaat tot 1687, kent ook dit jaar weer een vol en gevarieerd programma. Tijdens het Pinksterweekeinde is er altijd wel wat te doen in het plattelandsstadje waar de afgelopen maanden hard is gewerkt aan de renovatie van het oude Marktplein. Het nostalgische stadje Heenvliet start vrijdag 18 mei a.s. grote activiteiteiten. Dat de paardenmarkt nu al weer voor de 332ste keer wordt gehouden komt vooral door het feit dat rond de 60 vrijwilligers bijna een heel jaar lang belangeloos werkzaamheden verrichten om ieder jaar weer deze markt tot een groot succes te maken. Eind 70-er jaren van de vorige eeuw dreigde deze bekende activiteit op Voorne & Putten verloren te gaan. Een initiatief vanuit de bevolking van Heenvliet leidde ertoe dat op 25 oktober 1979 de Stichting Paardenmarkt Heenvliet werd opgericht. Zaterdag 19 mei a.s. waren er volop feestelijkheden in Heenvliet. Om 12.00 uur startte de traditionele Kastanjerie op de Markt. Kunstliefhebbers konden hier hun hart ophalen. Liefst 41 kramen stonden er rondom de Markt opgesteld, waar kunstenaars lieten zien tot welke creatieve uitingen zij instaat zijn. De kunstenaars presenteerden een heel divers assortiment, dat duidelijk de bezoekers ging aanspreken. Een impressie...
25e Beeldentuin Ravesteyn: inspirerende combinatie van kunst, cultuur, natuur en muziek. Heenvliet 2018 – Van vrijdag 4 mei tot en met zondag 27 mei is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Deze expositie, die inmiddels voor de 25e keer georganiseerd wordt, weet ieder jaar weer te verrassen met heel diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een ronde over het landgoed met ruïne leidt langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van 27 verschillende kunstenaars. Bijzondere aandacht vraagt het werk van de Amsterdamse kunstenaar Nicolas Dings. Hij ontleent zijn werk vaak aan de beeldtaal van de renaissance en het bevindt zich in het grensgebied tussen officiële kunst en volkskunst, waarin vaak tegenstellingen te vinden zijn tussen banaliteit en verhevenheid, schoonheid en lelijkheid, goed en kwaad. In de openbare ruimte staan grote werken van Dings, b.v. het beeld ‘Spinoza’ nabij de Stopera in Amsterdam. Het werk van Claartje Borren gaat over vragen als “Hoe overleef je als individu als jouw groep is verdwenen? Wat blijft er over van je identiteit zonder groep?”. Claartje maakte speciaal voor Beeldentuin Ravesteyn het kunstwerk “If I can walk an empty mile”. Het werk vraagt onverbloemd om een verbinding met degenen die over het fluitenkruidlaantje lopen. Combinatie van kunst, cultuur en natuur De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en een hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn. Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlyckheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur te combineren met het onderhouden en veiligstellen van belangrijk cultureel erfgoed. Met de middelen die uit de kaart- en kunstverkoop worden verkregen zijn deze winter aanzienlijke restauraties uitgevoerd en is een nieuwe brug geplaatst waardoor bezoekers comfortabel en veilig toegang hebben tot ruïne Ravesteyn. Naast werken van Dings en Borren zijn beelden van de volgende kunstenaars te zien en te koop: Elt de Boer, Leo van den Bos, Margriet van Breevoort, Marcel Haccuria, Martien Hendriks, Daniella Henger van Rijssen, teja van hoften, Ans van den Hurk, Ton Kalishoek, Marion Kamper, Leen Kessels, Karianne Krabbendam, Walda Mees, Bert Penning, Joshua Pennings, Jolanda Riedijk, Rik van Rijswick, Sjaak Smetsers, Peter van Tilburg, Rob van der Ven, Jan Verschueren, Geert Verstappen, Lyman Whitaker, Fredy Wubben en Marinke van Zandwijk.
Hellevoetsluis eert zijn maritieme historie in de lente en zomermaanden, iedere laatste zondag van de maand, met daverde kanonschoten op het Zuidfront. Bediend door in historisch militair tenue geklede kanonniers van een lokale schietvereniging, is te zien hoe met militaire precisie het afschieten van de voorlaadkanonnen uit de 19e-eeuw in z’n werk gaat. De kanonnen zijn uit de maritieme historie van Hellevoetsluis toen deze stad nog gebruikt werd door de Nederlandse marine. Het zijn bulderende dreunen, als met een grote vlam en rookwolk de kanonnen afgaan. Je kan bij dit kanonschieten ook zien hoe groot de patroon kruit is die met een lange stok tot ver achterin de loop van het kanon gaat. Uiteraard gaan er bij dit kanonschieten geen kanonskogels mee. Dit bijzondere historische schouwspel kan het publiek van zeer dichtbij bekijken!
Loeren en leren bij boer Biesheuvel... Wie weleens wil meemaken hoe het eraan toegaat op de boerderij, is zaterdag 28 april welkom bij de familie Biesheuvel aan de Polderweg 10 bij Geervliet. Van 10 tot 16 uur is daar van alles te beleven voor leergierige en nieuwsgierige bezoekers, van jong tot oud. Er zijn een heleboel koeien, kalfjes, schapen en lammetjes en er zijn demonstraties schapenscheren, wolspinnen, paardencoach en hoefbehandeling. Een veearts geeft uitleg over het gezond houden van de dieren. De jongste bezoekers kunnen zich uitleven op het springkussen, aan de knutseltafel, koeien melken en de speurtocht volgen. De open dag bij Biesheuvel vormt onderdeel van L(o)eren bij de Boeren, een leerzaam en leuk evenement dat zijn vierde jaar beleeft in de gemeente Nissewaard. Om 10.30 uur geeft Cees Vingerling (gebiedsregisseur en welbekend Voorne-Putten promotor) het officiële startsein voor de feestelijke dag. Dan wordt ook de nieuwe landkaart van Voorne-Putten gepresenteerd. De agrotoeristische Groene Kaart van het eiland. Bezoekers kunnen die kaart gratis afhalen in de kraam van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten. Bij boer Biesheuvel kan de inwendige mens de hele dag door voorzien worden van een patatje of een overheerlijke hamburger en een drankje erbij. Op het erf staan kramen met allerlei (lekkere) producten uit eigen streek.
Kinderrommelmarkt op Koningsdag Spijkenisse. Kinderen konden vanaf 7.00 uur weer een plekje zoeken op de kinderrommelmarkt in het centrum van Spijkenisse. Ze mochten niet voor een ingang/uitgang van een winkel zitten en niet waar op het raam een poster hing met ‘hier geen kleedje’. Deze winkels waren open of zetten zelf een kraampje voor de deur. Op het Uitplein mochten geen kleedjes i.v.m. terrassen en optredens. Reservering was helaas niet mogelijk. Scouting Ruwaard van Putten begeleidde de kinderrommelmarkt en gaf, daar waar nodig, aanwijzingen Vrijdag 27 april werd Koningsdag gevierd in het stadshart van Spijkenisse… EEN BEGRIP! Naast de vrijmarkt in het centrum, een braderie en spelletjes voor kinderen, waren er allerlei optredens van bandjes. Alle uitgaansgelegenheden waren geopend. Impressie van een gezellige boel in het Winkelhart, die paar druppels regen mochten de pret niet drukken!
Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen. Op 20 april 2018 namen Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland deel aan de wereldvismigratiedag. Op deze dag was het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam open. Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat organiseerden van 10.00 uur tot 16.00 uur allerlei activiteiten, zoals een informatiemarkt en een gratis rondleiding in de Haringvlietdam. Medewerkers van Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertelden over de verwachte positieve resultaten van het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen. De aanleg van de Haringvlietdam had grote gevolgen voor de natuur: het overgangsgebied, waarin zee en rivier geleidelijk samenkwamen, veranderde in 1970 opeens in een harde scheiding tussen zoet en zout water en trekvissen konden niet meer door de sluizen. De zalm en forel trekken bijvoorbeeld van zout naar zoet water om daar hun eitjes te leggen. Door de sluizen op een kier te zetten, kunnen de trekvissen de Haringvlietsluizen weer stroom op- en afwaarts passeren. Hiermee komt de hoogwaterbescherming niet in gevaar. Locatie: Rijkswaterstaat Stellendam, Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam
Op zaterdag 14 april mochten de dames om 14.00 uur, na een lange winterstop, de wei weer in. 98 Koeien lieten zien dat ze er zin in hadden, bij Melkveebedrijf van Leeuwen. Vol enthousiasme renden en sprongen ze het groen in en gaven het publiek de show waar het voor kwam. Er waren veel genodigden, sponsors van 'Adopteer een koe', met hun kinderen. Die konden van alles beleven...springen, lammetjes aaien en door plassen lopen. Kortom...een geslaagde middag!
Op zaterdag 7 maart kon je meezingen met Gemengd Koor Spijkenisse Heeft u altijd het Slavenkoor van Verdi of liederen uit de musical My Fair Lady willen zingen? Op deze dag kom jeje kans grijpen en je aanmelden voor de grote Meezing-zaterdag van het Gemengd Koor Spijkenisse. De Meezing-zaterdag werd gehouden in de Ontmoetingskerk aan de Wilhelminastraat 1 in Spijkenisse. Het evenement is een van de jubileumactiviteiten van het koor. In 2018 bestaat het Gemengd Koor 40 jaar. Op 4 november geeft het koor een jubileumconcert in Theater de Stoep. Op het programma stonden naast het Slavenkoor en liederen uit My Fair Lady, ook het mooie Something Inside so Strong van Labri Siffre, het Zigenunerkoor uit Il Trovatore, O Fortuna uit de Carmina Burana en liederen uit Bizet’s Carmen. Dit alles onder leiding van: Maestro Ardjoena Soerjadi De Meezing-zaterdag begon om 09.30 uur met koffie en thee. Om 10.00 uur was de eerste repetitie. Rond etenstijd was er een lunch, waarna verder werd gerepeteerd. Om 15.30 uur was er het optreden voor het publiek dat gratis mee mocht luisteren. Concert opgenomen m.b.v. vier camera's!
Op maandag 12 maart werd omstreeks 10.30 uur in de ochtend, bij Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis, het prachtige schip George Stephenson (bouwjaar 2006) ingedokt. Het schip ondergaat hier een jaarlijkse inspectie en zal op 26 maart weer uitgedokt worden.
Zaterdag 10 maart werd de overdracht van de Buffel van gemeente Rotterdam aan Stichting Ramtorenschip Buffel een feit. Om 14.00 uur waren er toespraken op het benedendek en werd in de Kapiteinshut de overdracht getekend. Daarna werd op het bovendek de Rotterdamse vlag gestreken en de stichtingsvlag gehesen.
Pagina's (2): 1 2 Volgende