Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Word vrijwilliger bij Slachtofferhulp, locatie Rotterdam!

21 februari 2020

  • Hulpvraag, 12 uur per week
  • Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag
  • Nog 19 dagen om te reageren
  • Plaats: Hellevoetsluis
  • Thema: Hulpverlening

Kom werken bij Slachtofferhulp Nederland, locatie Rotterdam!

Bij Slachtofferhulp Nederland werken alle medewerkers in het hele land als 1 team samen. We helpen slachtoffers zo goed mogelijk. Vrijwilligers, betaalde krachten, stagiairs en afstudeerders. Samen helpen we slachtoffers vandaag verder. 

Kom jij ons team versterken?

Vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp Nederland:

Wij werken als één team samen om slachtoffers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Betaalde en onbetaalde medewerkers werken hierbij zij aan zij. Slachtoffers zijn gewone mensen die in een ongewone situatie terecht zijn gekomen. Als vrijwilliger is het jouw taak hen bij te staan en zo goed mogelijk te helpen om zelf hun leven weer op de rit te krijgen.

Werkzaamheden:

Als vrijwilliger algemene dienstverlening verzorg je het vervolgcontact met het slachtoffer. Je helpt het slachtoffer de draad van het leven weer op te pakken. Je luistert naar zijn of haar verhaal en ondersteunt daar waar mogelijk. De gesprekken kunnen bij het slachtoffer thuis plaatsvinden of op het bureau.

Naast je reguliere werk draai je mee in een 24x7 piketdienst. Als je piketdienst hebt kan je op elk moment opgeroepen worden om ondersteuning te bieden bij crisissituaties en calamiteiten.

Functie-eisen:

Om vrijwilliger te kunnen worden bij Slachtofferhulp Nederland moet je minimaal 18 jaar zijn en minimaal functioneren op mbo-niveau. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed machtig bent en administratieve taken uit kunt voeren op de computer. Al onze vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Je hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van de zorg aan slachtoffers. Je krijgt een training waarin je leert dit werk te kunnen doen.

Eigenschappen:

•oprechte belangstelling in de ander hebben

•goed kunnen luisteren

•je inleven in de ander, ook met andere normen en waarden

•stressbestendig en flexibel zijn

•inzetbaar zijn in crisissituaties, ook buiten kantooruren

•goed kunnen samenwerken

Tijdinvestering:

Het cliëntcontact beslaat 8 uur per week. Omdat je ook afhankelijk bent van de agenda van het slachtoffer zullen je werktijden flexibel zijn. Naast het cliëntcontact besteed je tijd aan training, administratie en werkbegeleiding, gemiddeld 4 uur per week. Het komt neer op een gemiddelde tijdinvestering van 12 uur per week.

Wat bieden wij jou?

Het werk dat je gaat doen is uitdagend, veelzijdig en resultaatgericht. Je werkt in een enthousiast team van vrijwilligers en wordt goed begeleid. Onze vrijwilligers ervaren veel waardering in hun werk. Voordat je aan de slag gaat volg je een training. Daarnaast zijn de randvoorwaarden goed geregeld, we zorgen voor:

•beroepsaansprakelijkheidsverzekering,

•onkostenregeling voor onder andere reis- en telefoonkosten,

•verzekering gedurende werktijd, voor bijvoorbeeld ongevallen en schade aan je fiets of motorrijtuig.

Interesse?

Ben je op zoek naar uitdagend en veelzijdig vrijwilligerswerk? Ben je sensitief en sociaal en beschik je over een zekere mate van stressbestendigheid?

Neem contact op met Niké van Nes.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.