Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Bijzondere steungezin-vrijwilliger gezocht!

30 september 2019

  • Hulpvraag
  • Nog 54 dagen om te reageren
  • Plaats: Hellevoetsluis
  • Thema: Hobby en Vrije Tijd, Maatjes

Wij zoeken nog een steungezin met ervaring met kinderen met een 'rugzakje' voor onderstaand gezin:

Hoi! Wij zijn een samengesteld gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar en wij zoeken iemand die het leuk vind om dingen samen te ondernemen en kan omgaan met een kind ‘met rugzakje’.
Mijn oudste kind mist door zijn problematiek vaak de aansluiting bij leeftijdsgenootjes en heeft hierdoor vaak geen speelkameraadje. Het zou daarom super zijn als we iemand kunnen vinden die tijd heeft op 1 op 1 activiteiten te ondernemen met hem. Bij voorkeur zoeken we iemand die ook een kind heeft in de leeftijd 7/8 jaar waarmee ook speelafspraken gemaakt kunnen worden. Het is daarbij wel belangrijk dat het een rustig kind is omdat hij erg beïnvloedbaar is en het te druk kan worden voor hem.
Ook nog even over de andere kinderen, het jongste kind van het gezin is vrolijk, ondeugend en ondernemend.
De middelste, een meisje, is sociaal en zelfstandig maar kan soms een leugentje om bestwil er uit floepen. Ook is zij iemand die zichzelf soms wegcijfert.
En de oudste is een jongen die veel 1 op 1 begeleiding nodig heeft, hij is nieuwsgierig en ziet weinig gevaar waardoor die begeleiding dus noodzakelijk is wanneer hij buiten gaat spelen.
Soms kan hij lastig gedrag laten zien, dit is verklaarbaar vanuit zijn problematiek (ADHD/hechtingsproblematiek) gelukkig gaat het met behulp van medicatie en de juiste benadering beter en is hij rustiger. Ook gaat hij met regelmaat logeren bij een logeerhuis, dit zorgt ook dat er in de thuissituatie meer rust is gekomen.
Wel zou het gezin het nog steunend vinden als er iemand is die af en toe samen op pad kan gaan om activiteiten te ondernemen, waarbij er de ruimte is voor veel 1 op 1 aandacht voor de oudste maar ook aandacht is voor de andere kinderen.
De dingen die ze leuk vinden zijn onder andere naar de speeltuin of het strand gaan maar thuis achter de tablet vermaken ze zich ook goed.
Zelf lijkt het me ook wel fijn om met iemand te kunnen praten over de kinderen en opvoeding en dat als ik bijvoorbeeld een lastige brief krijg ik die samen met iemand kan bespreken.
Het is belangrijk dat de steunouder iemand is die duidelijk is (de tijd neemt om een activiteit voor te bereiden en dat hij of zij doet wat hij zegt en zegt wat hij doet).

Wilt u meer informatie over steungezinnen? Neem dan contact op met het werving Steun­gezinnen via of telefonisch via 085 486 70 70.

*het gezin op de foto is niet het daadwerkelijke gezin uit de profieltekst.Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.