Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Dieren en milieu

Vacatures voor vrijwilligers die iets willen betekenen voor dieren en/of milieu.

De vrijwilligersvacaturebank zoekt:

Verzorger kippen bij Catharina Gasthuis (1.039)

Scharrelkip zoekt ‘scharrelaar’

Afbeeldingsresultaat voor kippen

In de mooie tuin van het Gasthuis  wonen een aantal kippen. Zij worden liefdevol verzorgd door vaste vrijwilligers. Maar soms tijdens vakantie of bijvoorbeeld ziekte komt hun maaltijd in het gedrang. Voor die momenten zijn zij opzoek naar een extra paar handen om alle kippen en vogeltjes toch te kunnen voorzien van hun dagelijkse maaltijd.

 De vrijwilliger werkt zelfstandig.

Dagen / tijden:   Met spoed gezocht voor  ‘wanneer nodig’.

Aanvang activiteit: in de loop van de ochtend


Reageer

Chauffeurs en bijrijders gezocht voor de Dierenambulance (1.038)

Voor de dierenambulances zijn wij opzoek naar chauffeurs en bijrijders. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de dienst en het helpen van de dieren. Als chauffeur heb je een rijbewijs B nodig om op de dierenambulance te mogen rijden. Je krijgt als chauffeur tijdens je dienst de dierenambulance voor je deur, zodat je direct kan instappen als er een melding komt.

Je ontvangt van Dieren4u een dieren EHBO cursus en andere relevante opleidingen.

Reageer


Gastgezinnen (1.037)                                                                    

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen, een leuke maar vooral verantwoordelijke taak. Er is kans dat u een hond in de opvang krijgt die nog alles of veel moet leren, wellicht zindelijk worden, alleen leren zijn of aan de riem leren lopen. De hond zal moeten wennen aan zijn/haar nieuwe omgeving. In het begin zal dit aanpassingen vergen, daarom zoeken wij vooral mensen die tijd en geduld hebben. Enige kennis van honden en hun opvoeding is een pre. De bedoeling is, dat u vanaf het moment dat u de hond in de opvang hebt, deze gaat verzorgen als was het uw eigen hond. Daarbij dient u natuurlijk altijd in gedachten te houden dat hij/zij weer weggaat. U gaat de hond, indien nodig, zindelijk maken, hem/haar aan de lijn leren lopen en hem/haar aan zoveel mogelijk situaties laten wennen, bijvoorbeeld kinderen, autorijden, etc.

Dit alles in het tempo, dat past bij het dier. Het opvangen van dieren is leuk en dankbaar vrijwilligerswerk, maar zeker ook heel intensief. 

Reageer


Buitendienstmedewerker (1.036)

                           

U beoordeelt of mensen geschikt zijn voor de hond of kat die zij hebben uitgezocht. U stelt kritische vragen en hebt het vermogen oplettend te zijn.

U verstrekt informatie terzake, houdt voor- en nacontrole en rapporteert daarover.

Verder onderhoudt u contact met het adoptiegezin.

U bent zelfstandig, organisatorisch, communicatief, sociaalvaardig, enthousiast, representatief en hebt affiniteit met de doelstellingen van DZG.

Verder dient u de beschikking te hebben over een auto, geldig rijbewijs, pc met internetaansluiting en telefoon. U vindt het leuk om een belangrijke schakel te worden binnen DZG.

Ervaring met honden en hondengedrag is een pre.

Reageer


Organisator evenementen m/v (1.035)    

                       

Het zelfstandig en in teamverband organiseren van evenementen, zoals fotoshoots, wandelingen, puzzeltochten, bingo's, sponsorlopen, zwemmarathons, fancy fairs, snuffelmarkten etc.

U onderhoudt voorts contact met lokale en regionale ondernemers, u verstrekt informatie en trekt vrijwilligers aan voor de georganiseerde evenementen. 

U bent zelfstandig, organisatorisch, communicatief, sociaalvaardig, enthousiast, representatief, u kunt werken in teamverband, hebt affiniteit met de doelstellingen van DZG en kunt goed onderhandelen.

Verder dient u de beschikking te hebben over een auto, pc met internetaansluiting en telefoon.

U vindt het leuk om een belangrijke schakel te worden binnen DZG.

Reageer


Medewerker Kennel (1.032)

Afbeeldingsresultaat voor Stichting Dierenopvangcentrum-ZHE

Stichting Dierenopvangcentrum-ZHE zoekt medewerkers voor de in medio juli 2015 te starten opvang voor honden en katten op het terrein van Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal. 

Functie omschrijving:

Het verzorgen van honden en katten die door diverse redenen in de opvang komen, het schoonmaken van de kennels, hokken en de daarbij behorende ruimten en voorzieningen, het voeren van de nodige administratie en het bijhouden van voorraden.

Functie eisen:

Grote affiniteit met honden en katten, goede sociale omgangsvormen, bereidheid 1 of meerdere dagen te werken in de opvang, goede schriftelijke vaardigheden, om te kunnen omgaan met computerprogramma's Word en Excel, in bezit zijn van (of bereid zijn om) diploma dieren EHBO (te behalen), bereid om andere relevante opleidingen en cursussen te volgen (indien nodig).

Gewenst profiel:   minimaal MBO, ervaring met honden en katten is een pré, geen vereiste, goede beheersing van de Nederlandse taal (in taal en geschrift), communicatieve vaardigheden, zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Reageer