Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Kinderen

Vacatures voor vrijwilligers die iets willen betekenen voor kinderen.

Coördinator VoorleesExpress Voorne-Putten (4.032)


Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta gaan starten met de VoorleesExpress Voorne-Putten en zoeken coördinatoren in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.

In het najaar van 2018 start dit landelijk project voor kinderen met een taalachterstand en zoekt men voor Voorne-Putten coördinatoren. 

Als coördinator begeleid je 20 weken lang vijf voorlezers en ben je de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaak je de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen krijg je een training, gegeven door de projectleiding van de VoorleesExpress in Nissewaard. Het coördineren van èèn seizoen kost ongeveer 60 uur. 

Wat vraagt men van de coördinator:

Als coördinator heb je vanuit ander (vrijwilligers)werk ervaring op het gebied van coaching, taalontwikkeling, ouderbetrokkenheid en/of opvoedkundige vraagstukken.Werkt graag zelfstandig en haal energie uit het coachen en begeleiden van mensen.Je hebt doorzettingsvermogen en is flexibel, verantwoordelijk en open en is minimaal 18 jaar oud.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen wij een VOG-verklaring, de kosten worden vergoed.

Interesse in deze vrijwilligersfunctie, reageer dan vòòr 1 september 2018

Reageer

 

Vrijwilliger VoorleesExpress Voorne-Putten (4.031)


Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta gaan starten met de VoorleesExpress Voorne-Putten en zijn op zoek naar voorlezers in de gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. 

Dit is een landelijk project voor kinderen met een taalachterstand wat In het najaar van 2018 start. Hiervoor zoekt men enthousiaste voorlezers die op vrijwillige basis een steentje willen bijdragen aan taalontwikkeling. Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen.  

Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin thuis aan kinderen tussen 2 en 8 jaar met een taalachterstand op Voorne-Putten, èèn uur per week op een vaste dag. Je leest interactief voor en betrekt de kinderen bij het voorlezen en met taalspelletjes, zo draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse taal en boeken en vergroot je de woordenschat.  Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en zelf ook voor te gaan lezen. 

Als voorlezer word je begeleid door een coördinator en voor de start krijg je een training interactief voorlezen. 

Van de vrijwilliger word gevraagd:

goede beheersing van de Nederlandse taal, affiniteit met boeken en voorlezen, een open en nieuwsgierige houding, flexibel zijn en doorzettingsvermogen hebben, kunt zelfstandig werken en hebt een probleemoplossend vermogen en moet minimaal 18 jaar oud zijn. 

Wat biedt de VoorleesExpress aan de vrijwilliger:

een bibliotheekabonnement om iedere week nieuwe voorleesboeken uit te zoeken voor het gezin en jezelf, je valt onder de vrijwilligersverzekering van de bibliotheek, mogelijkheid voor verdere ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen, je komt in aanraking met nieuwe mensen met verschillende achtergronden en culturen.

Voor deze vrijwilligersfunctie vragen we een VOG-verklaring,deze kosten worden vergoed. 

Interesse in deze vrijwilligersfunctie, reageer dan vòòr 1 september 2018. 

 Reageer

Enthousiaste overblijf medewerker gezocht (4.030)

Afbeeldingsresultaat voor kinderopvang humanitas

Voor het schooljaar 2018-2019 worden er vrijwilligers voor de overblijf gezocht.

Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag verzorgt de basisschool de Tiende Penning in Vierpolders de overblijf. Dit wordt gedaan tussen 11:45 en 13:30 uur.

De werkzaamheden bestaan uit de kinderen begeleiden tijdens het eten, de dagelijkse aanwezigheidslijsten invullen en met de kinderen buitenactiviteiten doen.

De vergoeding voor deze werkzaamheden is 10,- euro (belastingvrij) per keer.

Kunt u 1 of alle dagen helpen, dan horen zij graag van u!

Reageer


Inval vrijwilliger (4.029)

De tussen schoolse opvang vereniging van obs de Branding is op zoek naar tso vrijwilligers voor de opvang van basisschool kinderen.
werktijden 11.15 tot 13.30 uur
op maandag dinsdag donderdag en vrijdag in overleg.

Reageer


Welpenleid(st)er scoutinggroep Stichting Geysendorffer (4.027)

De scoutinggroep Scouting Geysendorffer is lid van Scouting Nederland, welke de grootste jeugd- en jongerenorganisatie is van Nederland. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding in de buitenlucht. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

Deze vacature is voor de Welpen speltak (bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar).

Reageer


Tuinman/vrouw Kinderopvang Humanitas (4.026)

Afbeeldingsresultaat voor kinderopvang humanitas

Humanitas is op zoek naar een enthousiaste "tuinman/vrouw" die kan helpen met het opnieuw aanleggen van onze moestuin. Tevens het onderhoud hieraan kan doen samen met de kinderen van de buitenschoolse opvang. Daarnaast ook de rest van de tuin bijhouden, zoals snoeien, gras maaien, onkruid wieden enz.

Werktijden in overleg.

Reageer


Toezichthouder Open Leercentrum (4.025)

Afbeeldingsresultaat voor wellant college

Het Wellantcollege Anna Hoeve heeft op school een Open Leercentrum met

20 computers en een bibliotheek. Leerlingen kunnen door docenten naar het OLC worden gestuurd om er opdrachten te maken.

Zij zijn op zoek naar een toezichthouder die er voor zorgt dat de leerlingen rustig aan het werk kunnen gaan en netjes omgaan met de faciliteiten

Gewenst is: Basiskennis van ICT en affiniteit hebben om met jongeren van 12 tot 16 jaar te werken.

Zij bieden: Een gezellige werksfeer met leuke collega's.

Reageer


Ambassadeur (4.024)

Afbeeldingsresultaat voor beat battenVoor stichting BeatBatten zijn we op zoek naar enthousiaste ambassadeurs voor regio Voorne Putten Rozenburg. De stichting zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

 Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt mensen goed enthousiasmeren. Je kunt steeds een stapje vooruit denken en vindt het leuk om zelf initiatieven te ontplooien. 

 Informatie over de stichting kun je vinden op www.beatbatten.com.

Reageer


Penningmeester regio bestuur Maasdelta (Scouting) (4.023)

Afbeeldingsresultaat voor scouting maasdeltaRegio Maasdelta (Scouting) is op zoek naar een enthousiaste penningmeester.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting kunnen kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd besteden in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om van alles te ontdekken en te leren.

Regio Maasdelte geeft ondersteuning aan de Scoutinggroepen in de regio. De regio draagt onder anderen zorg voor de kwaliteit van het spel en de deskundigheid van de vrijwilligers.

Reageer


Vrijwilligers gezocht voor Blij Outlet (4.021)


Blij Outlet is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun stichting. Dit kan in de vorm van reclame verspreiding tot het organiseren van een kledingfestijn. Zij bieden blije producten voor een betaalbare prijs. Creativiteit kun je bij hen uiten!

Reageer


Activiteitenbegeleider Historisch Museum Den Briel (4.018)

Doel van de functie is de begeleiding van kinderen die in het museum een kinderfeestje vieren. Dan wel de begeleiding van kinderen bij vakantieprogramma's.

 Functiebeschrijving:

- voorbereiden van feestje in de Groene Kamer

- ontvangst van het jarige kind, begeleiders en genodigden

- hulp bij het verkleden van de kinderen

- rondgang door het museum aan de hand van het opdrachtenboekje

- uitdelen van de versnapering in de Groene Kamer

- begeleiden van de kinderen bij het knutselen in de Groene Kamer

- na afloop knutselspullen opruimen en verkleedkleren terughangen

- begeleiden van kinderen bij vakantieprogramma's  

Bijzonderheden:

- Voor het kinderfeestje is de activiteitenbegeleider verkleed in historische kledij.

Reageer


Organisator die les geeft en projecten opzet (4.009)


Plan Nederland zoekt een organisator die het leuk vindt om proactief met kinderen bezig te zijn. Om ze les te geven en een project op school of in de klas op te zetten en te begeleiden. Plan Nederland is een internationale, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie.

Reageer

Actitiveitenbegeleider(ster) (4.008)

Kampeervereniging Rotterdam aan Zee, die als doel heeft kinderen een vakantie vol animatie aan te bieden, zoekt een activiteitenbegeleider(ster). 

- Werktijden 's morgens op dinsdag, woensdag donderdag en vrijdag.

- Een onkostenvergoeding is bespreekbaar.

Reageer

Coördinator voor verkeersouders (4.006)

Veilig Verkeer Nederland, afd. Brielle zoekt een coördinator m/v voor de verkeersouders. De verkeersouder kijkt naar de veiligheid van de kinderen op weg van huis naar school v.v. De verkeersouder is geen politieagent, maar heeft wel contact met de wijkagent over de situatie bij de school.

Beschikbaarheid ca. 10x per jaar.

Reageer

Vrijwilliger bij Speel-o-theek (4.004)


Speel-o-theek "De Raasdondertjes" te Brielle zoekt vrijwilligers bij het adviseren en uitlenen van speelgoed en spelen. De werktijden zijn:

woensdag van 13.30 tot 15.30 uur

vrijdag van 15.00 tot 16.30 uur

1 x per 3 weken op zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

De doelstelling van de Speel-o-theek is een bijdrage leveren in de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind door met verantwoord speelgoed te spelen.

Reageer