Menu

Het initiatief tot het in de vaart nemen van een fluisterboot komt vanuit de lokale bevolking. Naast de promotie van het Bernissegebied moet het fluisterboot project een positieve bijdrage gaan leveren aan de Eco-toeristische ontwikkelingen op Voorne-Putten.

Stompaardsedijk 2, Simonshaven

0653823883
bestuur@rondvaarttochten.info
rondvaarttochten.info

Vanaf juni 2019 gaat de fluisterboot in de vaart.

Thematochten

Als toeristisch en educatief uitstapje biedt de Fluisterboot Voorne-Putten een mooi beeld op de natuur en cultuur. De bezoeker vaart als het ware door de landschapsgeschiedenis van De Bernisse. De rol van mens en dier, het water en de ontstaansgeschiedenis worden zo inzichtelijk gemaakt.

  • Natuurtoerisme: Ga op stap met een natuurgids of vogelspotter.
  • Cultuur- en erfgoedtoerisme: Hoogtepunten en dieptepunten uit de geschiedenis van de Bernisse. In een afvaart wordt verteld over het ontstaan van de Bernisse als handelsroute, het Hof van Putten tot het verdrogen en het weer opbloeien als natuurgebied en zoetwatervoorziening.
  • Fiets- & wandeltoerisme: Voor de fiets- en wandeltoerist biedt de Fluisterboot een rustpunt in een unieke natuurlijke landschappelijke omgeving. Een extra dimensie aan het fietsen of wandelen in deze omgeving. 
  • Onderwijs/Educatieve tochten: Leerproducten moeten didactisch verantwoord zijn en leuk en aansprekend zijn voor kinderen. Wat is er dan leuker dan de leerstof aan den lijve te ervaren op de Bernisse? In combinatie met een tocht naar De Hartelkering, de belangrijkste en ook meest indrukwekkende element in de Europoort Kering.

Laatste berichten

Fluisterboot Voorne-Putten gaat varen vanaf juni

Fluisterboot Voorne-Putten gaat varen vanaf juni

Robert (Bestuurslid) (Stichting Fluisterboot Voorne-Putten) 8 februari 2019

‘We willen mensen op de fluisterboot de Bernisse laten beleven’ De bouw is gestart van een 14 meter lange, overdekte en verwarmde rondvaartboot. Hiermee gaan we 12 maanden per jaar rondvaarten verzorgen...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten »