Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Over

Nieuwsbrief september 2019
Zaterdag 28 september a.s. zijn we aanwezig op de burendag achter de ‘Twee Hondjes’ Voor werving:
- Vrijwilligers
- Sponsoren/ crowdfunding
- Inschrijven camping gasten 2020
Hoe begon het ?

Enkele maanden geleden zagen we een uitzending over het fenomeen Buurtcamping, wat al in verschillende gemeentes elke zomer plaats vind. Daaruit kwam al snel bij ons het idee “Hoe gaan we dat doen in Hellevoetsluis?
Na wat wilde plannen over de duur van zo’n camping, de plaats van vestiging, en hoe het er inhoudelijk uit zou moeten zien, zijn we inmiddels aangeland op een reëel plan, (zie UITVOERING).

Hoe noem je zoiets en waarom ?

Aanvankelijk begonnen we met de naam ‘minima camping’ op een terrein waar we dachten dat te kunnen huisvesten. Minima blijkt dus al STIGMATISEREND te zijn want zeg nu zelf, daar wil je toch ook niet bij horen? Al nadenkend en advies van derden, kwamen we op de term Stichting + (PLUS) Camping.

In navolging van Appie Wijma die al een camping geopend heeft in Friesland geven we er meer positieve wending aan....Appie gebruikt camping Polemonium (Jacobsladder), wat verwijst naar het Oude Testament...wat filosofisch maar hij zegt dat je als je bovenaan die ladder staat best stapje terug kunt doen om anderen te helpen. Sta je op de onderste trede van die ladder dan heb je steuntje in de rug nodig om trede verder te komen.
Dat is precies wat wij willen met de camping niet negatief beoordelen maar opplussen …++...stapje in de richting van meer plezier en je wat beter voelen dus.

Ten tweede liepen we tegen het feit aan dat we geen aparte groep moeten vormen op een afgelegen terrein maar een gewone camping ook in combinatie met betalende gasten. Dat is dus onlangs gelukt dank zij het genereuze gebaar van familie Riedijk camping ’t Weergors.
Voor Wie ?

Het is een camping voor minder bedeelde gezinnen die anderszins niet op vakantie kunnen gezien hun minimale financiële middelen.
Een gratis camping voor een aantal gezinnen gedurende een korte periode van een weekend of een midweek.
Wij zorgen voor tenten, luchtbedden, slaapzakken, tuinstoelen maar ook:
Op vakantie ga je ook uit eten voor een zorgeloze vakantie ,dus gaan de vrijwilligers van Stichting + Camping zorgen voor eten, ontbijt, lunch en drinken.
Kampeerders vinden het naast, uit eten gaan, ook heel gezellig om gezamenlijk te koken en we zullen dus ook ouders en kinderen, SJEFFIES*, uitnodigen om te helpen bij bereiden van het diner.

*Sjeffies is een term van de PLUS supermarkt waarbij het gebleken is dat als je kinderen mee laat helpen bij het koken, ze veel beter gaan eten.

Uitvoering

De familie Riedijk heeft van 22 augustus tm 30 augustus 10 plekken beschikbaar gesteld, 9 dagen,
op hun camping, ’t Weergors, voor camping gasten uit de gemeente Hellevoetsluis.
We willen dat indelen met begin weekend van
-zaterdagmorgen tot maandagmiddag 12u –
-van maandagmiddag 15 uur tot vrijdag 12 uur
-van vrijdag 15 uur tot zondagmiddag 17 uur

Op de camping komt dus ook een grote partytent voor de vrijwilligers en beheerders die elk dagdeel met 2 vrijwilligers aanwezig zullen zijn. Dit ook voor de veiligheid en naleven van camping afspraken, adviezen en EHBO.

In die tent gaan we keuken inrichten om goed te kunnen koken, als u wilt kunnen we daar gezamenlijk ontbijten, koffie drinken en dineren, maar dat mag ook bij je eigen tent.
Bij wat minder weer vinden daar ook de activiteiten plaats voor de kinderen, activiteitenprogramma volgt nog voor ochtend, middag en soms de avond.

De tenten worden voorafgaand aan de eerste door onze vrijwilligers opgezet en ingericht. Wij rekenen erop dat u zorgvuldig met spullen omgaat omdat er na u weer nieuwe gezinnen komen die hier ook graag gebruik van willen maken.

Als vrijwilligers organisatie/ stichting zijn wij verantwoordelijk (juridisch) voor het goede verloop van uw verblijf op de camping ’t Weergors.
Er volgt dus nog een speciaal regelement Verblijf Camping Gasten, Stichting + Camping ,wat nodig is voor de goede orde op de camping en zoals gebruikelijk voor alle gasten op de camping.We zijn heel blij met het mooie aanbod van de familie Riedijk, dank daarvoor.
CONTACT

Arie Waijenberg 0634925045

Wilma van der Biessen 0642665437

Vuurvlinder 5

3225 CE HELLEVOETSLUISContact
Vuurvlinder 5, Hellevoetsluis
3225CE
0634925045

Berichten

Deelnemers (6)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.