Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Over
Team Jeugd is werkzaam in de gemeentes Brielle en Westvoorne.

Het jeugdwerk heeft een aantal hoofdpijlers waar men zich op zich richt:

1) Talentontwikkeling
2) Individueel Coachen
3) Present Werk

TALENTONTWIKKELING
Team Jeugd geeft de jeugd de ruimte om hun talent te ontwikkelen, waarbij de intrinsieke motivatie erg belangrijk is. Jeugdigen krijgen de kans om een cursus te volgen in hun interesse, waarna ze de ruimte krijgen om in hun vrije tijd hun talent door te ontwikkelen en uit te breiden.
Omdat talent ontwikkeling een breed begrip is, hebben we deze onderverdeeld in 3 fases;
1; Talent Kennismaken
Hierbij gaat het om de eerste kennismaking met een talent, het volgen van een cursus.
2; Talent Ontwikkelen
Hierbij gaan jongeren in hun vrije tijd hun talent verder ontwikkelen, de eerste fase zonder vakkracht.
Dit kan zijn ter ondersteuning van een activiteit van Team Jeugd, maar kan ook het herhalen en verbeteren van hun talent zijn. Deze mogelijkheid biedt Team Jeugd ook voor de jongeren.
3;Talent Uitbreiden/ bekwamen
Dit gaat nog een stap verder van verdiepen, dit is bijvoorbeeld het volgen van een MBO studie, het lesgeven tijdens een cursus of hiermee als bijbaantje aan de slag gaan.

INDIVIDUEEL COACHEN
Onze ambitie is om jeugdigen te empoweren en hen te verbinden met de maatschappij. We doen dat samen met (het netwerk van) jeugdigen door uit te gaan van kansen, talenten en interesses. Op preventief vlak is het doel om problemen en escalaties in een vroeg stadium te signaleren en uitval te voorkomen. ( eventueel in combinatie met talentontwikkeling )

PRESENT WERKEN
Het begrip present werken is een breed begrip, we zijn present (aanwezig) in de leefwereld van de jongeren. Dit zijn onder andere de vindplaatsen, maar zo ook verenigingen, activiteiten en scholen.
Hierbij staat het aangaan van een relatie centraal waarbij er geen vooropgezet plan is.

COMBINATIEFUNCTIONARIS
De combinatiefunctionaris is de verbindende factor tussen sport, cultuur, onderwijs, en jeugdwerk.
Iemand die als netwerker contact maakt met alle verenigingen in Westvoorne, de samenwerking zoekt, de verbinding zoekt tussen jeugd en activiteiten in het kader van talentontwikkeling. Afhankelijk van de lokale situatie worden de best passende combinaties samengesteld: van een aanbod na schooltijd in samenspraak met onderwijs tot de invulling van vakantie-activiteiten tot aan doorgeleiding naar sportverenigingen etc.
De combinatiefunctionaris is over het algemeen geen (tenzij noodzakelijk) uitvoerder van de activiteiten maar inspireert en motiveert partners om dit in gezamenlijkheid op te pakken.
Contact
De Rik 28, Brielle
3232LA
0181 47 90 01
Openingstijden
maandag
09:00 - 18:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 18:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Geen officiƫle openingstijden

Berichten

Agenda

Medewerkers (2)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.