Over ons


Fijn je te zien, die uitdrukking wordt meestal gebruikt als een vage kennis of een familielid een lange tijd uit beeld is geweest, en plots jou recht in de ogen kijkt zodra de deur opengaat. Emotie komt vrij! De gezichtsspieren spannen zich tot een hartelijke glimlach. De armen bewegen in het gebaar kom binnen. En die iemand is......

De buurman, een plaatsgenoot, een oude vriend of zelfs die nieuwe persoon die je kent van een praatgroep.

Mensen zijn nu eenmaal “groepsdieren”. Achter, of voor, de computer heeft nu eenmaal gevolgen. Men spreekt wildvreemden, kennissen, familie en zelfs instanties aan op internet. We zoeken informatie. Gaan digitale contacten aan, doen de bankzaken. Maar elkaar in levenden lijve zien? Dat blijft wat achter.

De gemeente Voorne aan Zee is in dit geval tot de conclusie gekomen dat alleen een lokale krant wel erg karig is. Niet iedereen wordt geïnformeerd! Communiceren 2.0 doet zijn intrede. Het platform. Interactief, connecties leggen met buren, winkels en organisaties. 

Het is noodzakelijk om iedereen te voorzien van de juiste informatie, en wie kan dit het beste? Juist, jij! Daarbij moedigen we de ontmoetingen aan en maken we zo een einde aan de fysieke eenzaamheid.