Menu

Uitgelicht:

Fijn om je te zien bij 'Koffie tussen de boeken'

Team CVB (Centrum Vrijwilligerswerk Brielle)
7 juli 2018


Een aantal buurtverbinders van 'Fijn je te zien' zijn komende maandag 9 juli ook aanwezig bij 'Koffie tussen de boeken'. Zij geven graag uitleg over wat zij doen en hoe u een vraag, of juist gewoon maar een verhaaltje, een leuke foto of een voorwerp waar u niets meer mee doet op het prikbord of de agenda kunt zetten.

Iedere tweede maandag van de maand is er een ontmoetingsmoment van 13.30  tot 15.00 uur in Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES. 

Voor wie is Koffie tussen de boeken? Voor u, als u even contact wilt met anderen die ook een geliefde missen. Voor u, als u niet alleen koffie wilt drinken, maar gezellig aan wilt sluiten aan de koffietafel. Voor u, als u even wilt genieten van een bakkie en een praatje. Voor u, als u best een luisterend oor wilt zijn.

Dus geen leesclub, al doet de naam misschien anders vermoeden.

Vorige maand tekende Elly Roos, na een interessante bijeenkomst het volgende op:

Deze middag werd het onderwerp: 'Hoe ga je een gesprek aan?' behandeld door Karin van der Valk die training en coaching doet onder de naam Grow Again.
Anke van Heusden van St. MEE introduceerde haar waarna een inleidend verhaal verteld werd over hoe de mens in het algemeen, maar ieder vanuit zichzelf, een eerste indruk heeft en geeft van en aan de ander.
Hoe bereid je je voor? De gedachte aan een gesprek geeft al energie, emotie in je lijf en mentaal. Gedachten zijn geen feiten, het zijn slechts gebeurtenissen in je geest. Karin gebruikte ook termen als OMA: geen Oordeel, Mening of Advies hebben of geven en LSD, nee geen drug maar de afkorting voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Tijdens haar uitleg kon er middels vragen en voorbeelden gelijk geoefend worden in de uitvoering van bepaalde situaties waarbij NIVEA, Nooit Invullen Voor Een Ander regelmatig naar voren kwam. 

Wilt u nadere informatie over deze methode kijk dan op www.growagain.nl. De geïnteresseerde aanwezigen vonden het een leerzame middag.

Workshops van Karin zijn op 9 oktober ‘Rust creëren d.m.v. de taal’ en op 15 november ‘Sta in je kracht en voel je goed’ in ’t Dijckhuis in Vierpolders.
Inloop 19.15 uur, aanvang 19.30 uur en eindtijd 21.30 uur. Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via het contactformulier op www.growagain.nl.  

Ook kan je voor individuele coaching bij Karin terecht. Je kunt je ook hiervoor aanmelden via het contactformulier op www.growagain.nl

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป