Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Muzikaal optreden Guus Bok in Alzheimer Café Brielle

Alzheimer (Alzheimer Café Brielle)
8 juni 2018

Het Alzheimer Café Brielle sluit het seizoen op woensdagavond 13 juni a.s. af met een muzikaal optreden door de bekende zanger Guus Bok en tekstschrijver Rico Hop.
Op Wereld Alzheimer Dag 2016 lanceerden zij het lied 'Hou Je Nog Van Mij', over een man die zijn vrouw mist, omdat ze de ziekte Alzheimer heeft. Dit lied heeft veel bekendheid gekregen op radio en TV. Ze hebben inmiddels al vele optredens mogen verzorgen in Alzheimer Cafés etc. Guus en Rico brengen deze avond samen hun pianist ook (oud) Hollandse liedjes waarbij uiteraard kan worden meegezongen. Kortom: Een gezellig optreden met een lach en een traan.

Muziek is belangrijk voor mensen met dementie, zelfs wanneer de ziekte al in een (ver)gevorderd stadium is. Muziek kan de stemming beïnvloeden en ontspannend werken, maar ook herinneringen, emoties en verhalen terugbrengen. Na het optreden is er ruimte voor alle aanwezigen om te reageren en vragen te stellen over het thema.

Het Alzheimer Café Brielle kijkt uit naar een drukbezochte en vooral ook heel gezellige bijeenkomst.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend.
Aanvang 19.30 uur.
Adres: Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 te Brielle.
Toegang en deelname gratis.
Het Alzheimer Café Brielle wordt gehouden op iedere tweede woensdagavond van de maand en is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en álle overige belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten met afwisselende onderwerpen krijgen de bezoekers informatie over dementie, kunnen zij vragen stellen en ideeën en ervaringen uitwisselen.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »