Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Uitreiking certificaten (Burgerschapsstages) door wethouder Aart Jan Spoon

Walther Smithuis
14 juni 2018

Vrijdag 8 Juni werd er in de aula van de scholengemeenschap Helinium de certificaten uitgedeeld aan de jongeren  en de stagiaires uit Hongarije die in het kader van fijnjetezien een week lang diverse activiteiten hadden uitgevoerd in en rond Hellevoetsluis.

Zij hadden de opdracht om in een week projecten te bedenken en uit te voeren voor jong en oud. Een knutselmiddag in de Basisschool het Schrijverke en Hendik Boogaard. Er was ook een gezellige High Tea op het fijnjetezienterras in buurthuis de Kooistee en een bingo en spelletjes middag voor de ouderen in het Hart van Hellevoet. Er waren rondleidingen georganiseerd  op het Ramtorenschip Buffel en op het Lichtschip de Noordhinder. In de Herbergier was een leuke dag georganiseerd met zang en dans en daar ook lekker hapjes bij verzonnen. Wat ook bijzonder was dat bij de kledingbank De Tweede Kans een modeshow was georganiseerd met daarbij een gezellige High tea. Voor de kinderen was er verder in de buurthuis de Ploegschaar een gezellige kindermiddag georganiseerd en bij de kinderboerderij de kooistee en in de speeltuin het Weide Wilde Speelbos een spannende spelletjes tocht georganiseerd. Na elke presentatie van een groep werden  de certificaten uitgereikt.

De Uitreiking van de certificaten voor de burgerschapsstage in de aula van de Helinium scholengemeenschap  werd verricht door  wethouder Aart Jan Spoon.

Paul Deur  (Jongerenwerker) bij Stichting Pusch  was ook  aanwezig  en nam waar voor Hennie Wiersma van Stichting Push zij had deze Burgerschapsstage georganiseerd maar kon helaas niet aanwezig zijn. Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »