Inloggen of inschrijven

SBO

Lokaal welzijnswerk

Ontmoeting


Als u ouder wordt gaat niet alles meer zo vanzelfsprekend als vroeger. U wordt minder mobiel, lichaam en geest werken niet altijd mee, soms verandert uw financiële situatie en vrienden en familie kunnen door omstandigheden wegvallen. Hierdoor kan uw wereld steeds kleiner worden.

Het SBO heeft een aantal mogelijkheden om vereenzaming tegen te gaan en in contact te blijven met anderen.

Hart van Hellevoet

Het SBO beheert deze ontmoetingsruimte waar op alle doordeweekse dagen tussen 09:00 - 16:00 uur en elke eerste zondag van de maand van 13:00 - 15:00 uur diverse activiteiten worden georganiseerd. Hierbij moet u denken aan zing met ons mee, het breicafé, spelletjesmiddag, bingo, klaverjassen, kleuren en nog veel meer. Ook kunt u hier gewoon gezellig een kopje koffie drinken. Voor het actuele aanbod verwijzen wij naar de agenda van Hart van Hellevoet.

Huisbezoek

Wij hebben een grote groep vrijwilligers die bij ouderen thuis komen. Wanneer u zich eenzaam voelt of niet meer alleen naar buiten durft, maar dit wil zou willen kunt u contact met ons opnemen. Een vaste vrijwilliger kan dan bijvoorbeeld wekelijks bij u langskomen voor een praatje, een spelletje, een wandeling of om samen met u een boodschap te halen. 

Belmaatje

Wanneer u aan huis gebonden bent kan het prettig zijn om regelmatig even gebeld te worden om te kijken hoe het met u gaat. Naast een gezellig praatje wordt ook de vinger aan de pols gehouden.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.