Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Walther Smithuis
24 januari 2019

Bijzondere Kunstgroep "Spetters"

Ik zag een bericht over Spetters voorbij komen op fijnjetezien.nl. Mijn eerste gedachten bij Spetters dacht ik dat het om regen druppels ging maar verder in het verhaal kwam ik erachter dat het een bijzondere kunstgroep was. Deze bijzondere Kunstgroep 'Spetters' had op 16 januari 2019 een jubileum Nieuwjaarsexpositie in het gemeentehuis in Hellevoetsluis. Dus mijn  gedachte regen spetters veranderde in spetters verf wat was gebruikt om weer een mooie expositie neer te zetten in het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

De avond werd geopend op een Spetterende manier. Superman wist werkelijk deze avond in goede banen te leiden.Zijn bewogen tekst werd warm onthaald je kon de regen tegen de ramen horen kletteren zo stil was het als hij even stopte om daarna weer verder te gaan waar hij gebleven was.Een mooi moment hoe burgemeester Milène Junius haar dankbetuiging uit sprak over deze geweldige nieuwjaarsexpositie.Wat haar zo bewonderde dat deze bijzondere kunstgroep 'Spetters' al 20 jaar bestaat en dat deze mooie kunstwerken in het gemeentehuis te zien zijn tot 22 februari 2019.

Na een korte pauze  van dans en muziek ging men snel door naar de prioriteiten van deze avond. Er was immers een verrassing ingelast, waar maar enkele van de aanwezige op de hoogte waren.In haar verdere  toespraak sprak de burgemeester veel lof over Johan van Konijnenburg voor zijn inzet, o.a deze bijzondere kunstgroep Spetters, zij maken deel uit van Dogma die dit jaar 30 jaar bestaat.Als blijk van waardering kreeg hij door de burgemeester de Jan Blankenspeld opgespeld onder het toeziend oog van alle aanwezige.Daarna werd de Jubileum Nieuwjaarsexpositie 2019 geopend en kon deze worden bewonderd.

Tijdens de bezichtiging van deze expositie verzorgde de band ''The Tulips" en het duo Invitation, beide onder  leiding van Hans van de Veen (stichting Pameijer) op de achtergrond de muzikale omlijsting.

Het was mooi om te zien en te voelen, de waardering van deze avond onder de vele aanwezige op deze avond.