Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

In het zonnetje: Mart Laterveer

Dinsdag 25 juni j.l. werd, natuurlijk zonder aankondiging vooraf, Mart in het Zonnetje gezet. Totaal verrast reageerde ze toen haar gevraagd werd even plaats te nemen zodat haar kwaliteiten benoemd konden worden want al 17 jaar is ze vrijwilliger in de Leemgaarde te Westvoorne. De eerste jaren kwam ze daarvoor met de auto uit Rotterdam gereden maar later, toen haar zoon in Oostvoorne ging wonen zijn zij en haar man Jan, ook daarheen verhuisd.

Ze houdt niet van veel aandacht maar deze prestatie verdient een Zonnetje. Alhoewel zij alles wat ze doet vanzelfsprekend vindt. Mart werkt het liefst in stilte maar zonder haar zouden veel zaken in de soep lopen want ze beheert de bar, sleutels en de koffiemachine, waarvan maar weinigen de geheimen kennen. Dus als daarmee iets mis is wordt ze gebeld, komt ze meestal direct en lost het probleem op. Het is gelukkig geen reis om de wereld want ze woont om de hoek. Daarnaast doet ze inkopen voor de bar, gaat alle winkels af voor de koopjes, sjouwt met bierkratten als een havenarbeider uit Rotterdam en loopt met tassen vol lege flessen naar de glasbak. En hulp vragen, ho maar!

Alle feestdagen worden in de gaten gehouden en er wordt gezorgd met andere vrijwilligers dat het restaurant er feestelijk uitziet. Dat deed ze vele jaren lang samen met haar helaas vorig jaar overleden man Jan. Ondanks haar niet zo sterke gezondheid doet niemand ooit vergeefs een beroep op haar of het nou gaat om een Trefpunt, film, dvd-avond, een modeshow of bingo.

Als er op maandagavond klaverjas gespeeld wordt zijn zij en Ger de Winter degene die zorgen voor het natje en het droogje. En alsof het nog niet genoeg is zorgt ze als vrijwillige serveerster voor de bediening in het restaurant hetgeen heel zwaar werk is want vaak staat ze alleen of soms maar met z’n tweeën voor een grote groep mensen. Zij laat zelfs op de bbq van haar zoon, als hij jarig is, verstek gaan omdat ze vindt dat ze in de Leemgaarde moet zijn.

Kortom er is haast niemand die meer een Zonnetje verdient dan Mart en daarom kreeg ze een certificaat en een bloemetje van het Centrum Vrijwilligerswerk.

Kijk voor alle foto's hier.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.