Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Kijkje Alz ...... in de Vesting

Heeft u te maken met dementie, of kent u iemand in uw omgeving die deze ziekte heeft? Dan is het vaak lastig om een moment te vinden voor ontspanning. Dementie is er altijd, 24 uur per dag. Het is erg belastend voor de persoon zelf, maar ook voor de mantelzorger.

Diverse musea in de Vesting van Hellevoetsluis hebben vorig jaar de handen ineen geslagen. Een aantal van hun vrijwilligers is opgeleid om speciale rondleidingen te verzorgen voor mensen met dementie. Ze noemen het "KIJKJE ALZ… IN DE VESTING". De komende maanden hebben het Stadsmuseum, Lichtschip 12 Noordhinder, het Brandweermuseum en Ramtorenschip Buffel weer een mooi programma samengesteld om u te ontvangen. Het is een laagdrempelig gezellig en ontspannen uitje voor mensen met dementie en hun mantelzorger. U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken in de Musea waarover u met elkaar in gesprek gaat. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de objecten tot leven.

Waar en wanneer?

Op 21 november op het Ramtorenschip Buffel.

De aanvang is om 10.30 uur en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten zijn € 5,-- per persoon inclusief koffie.

Wenst u verdere informatie of wilt u zich aanmelden voor 21 november aanstaande, bel met 0181-310197 (Droogdok Jan Blanken) of mail met

U bent van harte uitgenodigd.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.