Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Fijnjetezien.nl

Inloggen of inschrijven

Kinderdagverblijf Watergeusje - Kinderopvang Humanitas
4 december 2018

Lichtjestocht voor Sophia Kinderziekenhuis

Hallo allemaal!

Kinderdagverblijf Watergeusje, onderdeel van Kinderopvang Humanitas, uit Brielle organiseert op dinsdagmiddag 18 december omstreeks 17:00 uur een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis. Op deze manier gaan de kinderen geld op halen voor de Stichting Vrienden van het Sophia. Elk jaar wordt deze tocht georganiseerd en dit jaar doen wij van als Kinderdagverblijf Watergeusje ook mee.

Dit jaar staat de Lichtjesactie in het teken van kinderen die langdurig ziek zijn. Een groot deel van deze kinderen heeft als gevolg van hun ziekte last van angst en somberheid. Ze functioneren minder goed op school en hebben minder sociale contacten. Deze problemen worden vaak nog niet herkend en behandeld. De artsen in het Sophia Kinderziekenhuis willen hier verandering in brengen door onderzoek en ontwikkeling van een smartphone applicatie, waarmee emotionele problemen bij zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld kunnen worden.

De app biedt de kinderen uitdagingen en games ter vergroting van hun emotionele veerkracht. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via de app met lotgenoten in contact te treden en op een laagdrempelige wijze hulp in te roepen waar nodig. Dit alles om emotionele problemen te verminderen en eenzaamheid te voorkomen.

Elk kind heeft recht op de allerbeste zorg die er is. Deze app kan dit mede realiseren. Zet u zich deze kerst samen met ons in voor dit bijzondere project? Koop dan nu een lichtje in de kerstboom!

De ouders, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen van de kinderen van het Kinderdagverblijf kunnen de kinderen hiervoor sponseren. Uiteraard kunt ook u via onderstaande link geld doneren via de speciale groepspagina die hiervoor is aangemaakt. https://www.lichtjessophia.nl/team/kdv-watergeusje

Met vriendelijke groet, team Watergeusje.